İşçi Partisi’den 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde aday  listesi  açıklandı.

 

İşçi Partisi Niğde Geneli Belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri adayları belirlendi. Niğde Belediye Başkan Adayı Z.Cem Yıldırım  Seçim Beyannamesini iki bölüm halinde açıkladı.

 

NİĞDE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

Z.Cem Yıldırım

 

NİĞDE İL GENEL MECLİS ÜYE ADAYLARI

1.M. Emin Akyüz

2.Süleyman Yürük

 

NİĞDE BELEDİYE MECLİS ÜYE ADAYLARI

1.K.Cemal Gören

2.Nuran Kartal

3.Doğan Bulca

4.Kadir Gülümser

5.Gazi Şimşek

6.H.Hüseyin Çevik

7.Hüseyin Arısoy

8.Nusret Ceyhan

9.Zafer Bıldırcın

10.Fahri Altan

 

BOR İL GENEL MECLİS ÜYE ADAYLARI

1.Vedat Ünsal

2.Vahit Gülgönül

 

ÇAMARDI İL GENEL MECLİS ÜYE ADAYLARI

1.Refik Bademli

2.M. Ali Taştan

 

ALTUNHİSAR İL GENEL MECLİS ÜYE ADAYI

Salih Kaya

 

ÇİFTLİK İL GENEL MECLİS ÜYE ADAYLARI

1. Osman Demirbaş

2. Bekir Altunsu

 

ULUKIŞLA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

Mustafa Gürümlü

 

ULUKIŞLA İL GENEL MECLİS ADAYLARI

1. Mehmet Karakaya

2. Niyazi Altunsu

 

 

 

İŞÇİ PARTİSİ NİĞDE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI EMEKLİ ASTSUBAY Z.CEM YILDIRIM’IN SEÇİM BEYANNAMESİ–1

 

  1. Niğde’de içtiğimiz sudaki arsenik oranından, ihaleler ve inşaatlara verilen ruhsatlara dek, halkımızın zihninde, belediyenin yaptığı her türlü hizmetle ilgili olarak, güven duygusu oluşturacağız ve oluşacak bu güven ortamını Niğde’ye kalıcı olarak yerleştireceğiz.

 

  1. Niğde Belediyesinin önünde yapımı devam eden otopark-meydan projesinden, Şadırvan’daki park düzenlemesine ve 1/1000’lik nazım imar planının yapımına kadar benzer çalışmalarda, belediye meclis üyelerinin yanında halkımızın da görüşünü alacak bir sistemi kuracağız.

 

  1. Halkımızın sorunlarını, eleştirilerini, öneri ve isteklerini doğrudan öğrenebilmek için oluşturulacak halk forumlarını, yerel yönetici, belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinin de katılacağı, belediyeler açısından en önemli danışma meclisi haline getireceğiz.

 

  1. Niğde’de hem huzurlu, sağlıklı, özgür bir kent yaratacak hem de kamusal bir yaşamı inşa edeceğiz.

 

  1. Kentsel altyapı ve kamusal hizmet üretiminde taşeronlaşmayı özendiren özelleştirmeleri durduracak, özelleştirilen kamu iktisadi kuruluşlarını(KİT) yeniden inşa edecek ve belediyede çalışan tüm taşeron işçileri kadrolu yapacağız.

 

  1. Efendibey Kentsel Dönüşüm projesindeki tıkanmayı, öncelikle mahallede ikamet etmekte olan halkımızın kazanımlarına zarar vermeden çözecek ve kısa sürede hayata geçirerek örnek bir mahalle yaratacağız.

 

  1. ATA Sanayi ve Organize Sanayi Bölgesindeki kanalizasyon hatlarının tamamını öncelikle bu sanayilerdeki arıtma tesislerine, sonrasında da belediye arıtma tesisine bağlayacağız. Arıtma tesisine bağlı olmayan mahalle ve kasaba kanalizasyonlarının da direk Akkaya Barajı yerine arıtma tesisine bağlantısını sağlayacağız.

 

  1. Niğde halkına çok uzun zamandır hizmet vermiş ve bugün şehir içinde kalmış bulunan Eski Sanayi’mizi, esnafımızla birlikte, Kayseri Yolu’na taşıyacağız. Eski Sanayi bölgesini de çocuk parkı ve yeşil alana dönüştüreceğiz.

 

 

 

İŞÇİ PARTİSİ NİĞDE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI EMEKLİ ASTSUBAY Z.CEM YILDIRIM’IN SEÇİM BEYANNAMESİ–2

 

Dün ilk bölümünü verdiğimiz seçim beyannamesinin bugün ikinci bölümünü sizlerle paylaşıyorum.Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. Görüşmek dileğiyle…

 

9.    Niğde’deki olası afet riskinin azaltılması ve güvenli kentlerin yaratılmasının yanı sıra, Selçuk Mahallesi, Alpaslan Türkeş Bulvarı ve Bucak Çayırı’nı da içine alan (zemin sıvılaşması nedeniyle afet riski kapsamındaki) 550 hektarlık alanı, büyüme etkilerine karşı kapatacağız.

 

10.   Zemin sıvılaşması nedeniyle büyüme etkisine kapatılan mahalleler yerine, Hançerli, Yeşilburç, Hamamlı ve Kumluca’yı rezerv alan olarak yapılaşmaya açacağız.

 

11.   Geçimini manav, bakkal vb işleterek sağlayan, kiralık dükkânda faaliyet gösteren esnafın dükkân sahibine çalıştığı ve bugün oldukça zor durumda bulunan küçük esnafımızı Niğde’de, perakende sektörünü tümüyle ele geçirmeye çalışan uluslar arası sermayenin ürettiği alışveriş merkezlerine(AVM) karşı koruyacağız.

 

12.   3 yıldır programda olduğu halde bir türlü çözülemeyen Niğde-Bor karayolunun Derbent Mezarlığı kavşağına kadar olan kısmının Niğde Belediyesine düşen bölümünü, derhal tamamlayarak hizmete açacağız.

 

13.    Havadan para kazanma aracı olan kent rantlarını halkın kaynağına dönüştüreceğiz.

 

14.    İmar uygulama planlarında değişiklik yaparak Bor yolu üzerindeki bağ, bahçe ve tarla vasfında olan tarımsal alanların imara açılmış bölümlerinde inşaata izin vermeyecek,  kentleşme ve sanayileşmenin sadece tarıma elverişsiz topraklarda kurulmasını sağlayacağız.

 

15.    İnsan ve doğa arasındaki uyumu ve dengeleri gözeterek, özel çıkarcılığın derelerimizi, barajlarımızı, havamızı ve toprağımızı kirletmesine ve yaşam koşullarımızın bozulmasına engel olacağız.

 

16.    Sofralarımızın en başta gelen yiyeceği olan ekmeği, Niğde halkımızın organik, katkısız, temiz, sağlıklı, ucuz ve kaliteli olarak tüketebilmesi için, bir dönem belediye bünyesinde çalıştırılıp sonra da özelleştirilen ekmek fabrikasını belediye bünyesinde tekrar üretime geçireceğiz.

 

17.   Yerel insan kaynağımızı toplumsal, iktisadi ve kültürel anlamda toplumsal yaşama kazandıracağız.

 

18.    Niğdelinin iktisadi olduğu kadar kültürel gelişimini de hedefleyecek, yerel birikimi ulusal düzeye taşıyacağız.

 

Editör: TE Bilişim