İP. Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım yaptığı basın açıklamasında ; Rengini milyonlarca şehidimizin asil kanından alan, bağımsızlık sembolümüz, milletimizin namusu Türk Bayrağımız Diyarbakır’da gönderden indirildi.

Hem de Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir birliğinde meydana gelen bu eyleme seyirci kalan tüm sivil asker yetkilileri kınıyoruz.

Türkiye, Türk bayrağının indirildiği bugünlere, elbette, bir anda gelmedi. Bayrağımızın indirilmesi olayı, adına açılım denilen bölünme sürecinin doğal sonucudur.

PKK ile mücadele eden vatansever Türk subayı cezaevinde esir tutulursa, PKK ile mücadele yerine müzakere edilirse, Türk askerinin başına çuval geçirilip kışlasından dışarı adım atamaz hale getirilirse olacağı budur.

1999 yılında bitme noktasına gelen fakat AKP hükümeti sayesinde kendisine güneydoğuda güvenli bir ortam yaratan ve güçlenip büyüyen PKK bu noktaya açılım sayesinde geldi.

Fakat bugün gelinen noktada açılım yani Türkiye’nin bölünme süreci kayaya çarpmıştır. Büyük Ortadoğu Projesi çökmüştür. Milletimiz Gezi eylemlerinden bu yana bölünmeye karşı, Atatürk’te birleşiyor. Türk Bayrağının altında toplanıyor. Kürt anaları Diyarbakır’da evlatlarımızı bölücü teröre vermeyeceklerini kararlılıkla ortaya koydu, açlık grevi başlattı. Ve kazandılar.

PKK’nın Kürt halkına yaptığı ayaklanma çağrısı da yanıtsız kalmıştır.

Türkiye büyük çözümlerin eşiğindedir.

Geleceğe umutla ve güvenle bakıyoruz.

Hem bölgemizde hem de ülkemizde bütünlük ve barış süreci yükselmektedir.

Şanlı, ayyıldızlı al bayrağımızı şimdi daha bir gururla taşımanın, evimize, işyerlerimize asmanın zamanı. Şimdi albayrağımızı daha yükseklere kaldırma zamanı.

İşçi Partisi olarak, ülkemizin açılım adı altında bölünme sürecine ve bölücü teröre karşı bütün Niğdelileri birliğe çağırıyoruz.

Birliğimiz, barışı, özgürlüğü, vatanımızın bütünlüğünü ve ülkemizin bağımsızlığını getirecektir.

 

Editör: TE Bilişim