İP Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım’ın yazılı basın açıklaması

 

“İşçi Partisi Durdurulamaz, Aydınlık Susturulamaz!

 

6 Aralık 2011 Salı günü, İşçi Partisi Çorlu İlçe yöneticisi 3 arkadaşımızla birlikte, Aydınlık Gazetesi imtiyaz sahibi ve Genel Müdürü Mehmet Sabuncu, “ Ergenekon terör örgütü üyesi olma şüphesi ” ile gözaltına alındı.

 

Yurtseverliğin kalesi İşçi Partisine ve demokrasi ile yönetilen ülkelerde dördüncü kuvvet olduğu kabul edilen medyanın, “ Vatan - Namus – Emek ” ilkesiyle yayın yapan üyesi Aydınlık Gazetesine yapılan baskınları protesto ediyoruz.

 

2007 yılının Haziran ayında başlayıp bugüne kadar gelen “ hukuka saygılıyız ” açıklamalarını, cezaya dönüşen tutuklamaları,  şehir dışındaki bir bozkırın ortasında ve Silivri cezaevi yerleşkesi içinde yürütülen yargılamaları kınıyoruz.

 

Bugün Silivri’de ve Hasdal’da ABD’nin BOP saldırısının hedefe ulaşması için bertaraf edilmesi gereken Atatürkçüler, vatansever aydınlar, yazarlar, parti önderleri ve Mustafa Kemal’in askerleri bulunmaktadır.

 

Baskıyla, tehditle ve özel görevli/yetkili mahkemeler aracılığıyla muhalefetin susturulması kabul edilemez. Kabul etmiyoruz. Etmeyeceğiz.

 

Niğde halkını, siyasi partilerin mücadelesinin baskı altına alındığı bu tür uygulamalara karşı birlik olmaya çağırıyoruz.

 

Niğde’deki tüm siyasi partileri ve medya kuruluşlarını bu haksız uygulamalara karşı üç maymun oyunu oynamaktan vazgeçmeye çağırıyoruz.

 

İşçi Partisi olarak devrimci mücadelemize aynı kararlılıkla devam edecek, parti bayrağımızı daha yükseğe kaldıracağız.

 

Bu arada Aydınlık Gazetesi söz konusu operasyonlardan sonra kuşkusuz daha da büyüyecektir. Çünkü Aydınlık Gazetesi okurunun sadece gerçek habere ulaşması yanında, milletin birliğini, vatanın bütünlüğünü savunuyor.

 

Asıl sahibi 70 milyonluk Türkiye halkı olan Aydınlık Gazetesini susturmaya hiç kimsenin gücü yetmez.

 

Aydınlık Gazetesine sahip çıkalım.

 

Bugün, yarın ve her gün gazete bayilerinden en az 2 Aydınlık alalım, birini kendimiz okuyalım diğerlerini ise dostlarımıza ulaştıralım.

 

 

 

İŞÇİ PARTİSİ NİĞDE İL YÖNETİM KURULU ADINA

İL BAŞKANI Z.CEM YILDIRIM

Editör: TE Bilişim