Niğde Bilsem, TÜGVA işbirliğinde  İstanbul Başakşehir LivingLab tarafindan Türkiye İnovasyon liderlerinin belirlendiği proje yarışmasında ortaokul kategorisinde birincilik, ikincilik, mansiyon ödülünü ve öğretmen kategorisinde de birincilik aldı.

TÜGVA işbirliğinde  İstanbul Başakşehir Belediyesi LivingLab tarafından düzenlenen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmaya, 4 ayrı kategoride toplam 250’ye yakın proje katıldı. 

Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi Türkiye Ulusal İnovasyon yarışmasında çok önemli bir başarıya imza atarak Niğde'nin ve Bilsemlerin sesi oldu. Ortaokul kategorisinde "Güvenli Bebek Arabası" projesini hazırlayan Alperen Kahraman ile Sümeyra Öztürk 1. olurken, "Aşı dolabı" isimli projesiyle Hüseyin Ömer Demirci 2. ve  "Cezalı Işıklı Yaya Geçidi" isimli projesiyle Kerem Karamürsel Mansiyon ödülüne layık görüldü. Öğretmen kategorisinde ise Teknoloji Tasarım öğretmenimiz Ertuğrul Özar "Robosandalye" isimli projesi ile 1.liğe layık görüldü.

Bu büyük başarıdan çok memnun olduğunu ifade eden BİLSEM müdürü İsa Aliç; “Çalışmalarından ve desteklerinden dolayı başta öğretmenimiz Ertuğrul Özar'a, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ederim. Gençlerimizin üretilen bilgileri okuyan bireyler değil, bilgi ve teknoloji üreten bireyler olmalarını istiyoruz. Ayrıca öğrencileri ne kadar üretmeye ve düşünmeye sevk edebilirsek başkasının ürettikleri yerine kendi ürettiklerimizi kullanabiliriz. BİLSEM ailesi olarak kaldığımız yerden üretmeye devam...”dedi.


 
Editör: TE Bilişim