İl Genel Meclisi’nin 2015 Yılı Mayıs ayı Olağan toplantısında gündem dışı söz alan CHP İl Genel Meclis Üyesi Rasim Yılmaz, Demirkazık Köyü’nde bazı köylülerin evinin avlusuna ve ahır içine parke taşı döşendiği bilgilerine ulaştıklarını belirterek; “Bu konu araştırılmalı başka köylerde de aynı durum var mı yok mu? Açığa kavuşturulmalı. Ben bu işin takipçisi olacağım” dedi.

GİDERİN YÜZDE 70’ İ YATIRIMA DÖNÜŞTÜ

Niğde İl Genel Meclisi’nin 2015 Yılı Mayıs ayı Olağan toplantısı gerçekleştirildi. İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin başkanlığında yapılan toplantıda gündemi oluşturan 5 madde görüşülerek karara bağlandı.

Yoklama ve açılışın ardından geçen birleşime ait tutanak özeti okunup oylandı. Gündemin üçüncü maddesi olan Niğde İl Özel İdaresi’ne ait 2014 yılı Mali Yılı Gelir Gider Kesin Hesap Cetveli Plan Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.

İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, “İl Özel İdaresi’nin 2014 Yılı Kesin Hesabı'nda Gelir Hesabı 115 milyon 347 bin TL, gider hesabı 114 milyon 112 bin TL olarak gerçekleşmiştir. Bu giderin yüzde 70’ i yatırıma dönüşmüştür. İl Özel İdaresi’nin Öz Gelir Bütçesi 45 milyon 44 bin TL, Öz Gider Bütçesi 44 milyon 500 bin TL olmuştur. Kesin Hesap olan 115 milyon 347 bin TL’ nin 70 milyon T’ si tahsisli bakanlık kaynaklı gelirlerdir. 2014 Yılı Tahmini Bütçenin yüzde 95’in üzerinde gerçekleşmesinde emeği geçen idaresine ve Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Gündemin diğer maddeleri olan Fertek köyü,1150 nolu (290.00m2) parselin İl Özel İdaresi adına satın alınması konusu ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporu ve Ulukışla ilçesi Darboğaz Köyü 353 ada 3 nolu parselde yapılan 1/1000 ölçekli imar planı değişikliğinin onaylanmayacağı konu ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nu raporu oy birliğiyle kabul edildi. İl Genel Meclis Üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

İKİ EVDE BİR İHMAL OLDUĞU TARAFIMIZA İLETİLDİ

Gündem maddelerinin tamamlanmasın ardından gündem dışı söz alan CHP İl Genel Meclis Üyesi Rasim Yılmaz; “ Köylerimiz Şehir Olsun Projesi kapsamında köylerimize yapılan parke taş döşemesinde Çamardı ilçemize bağlı Demirkazık köyünde vatandaşın ahırına ve avlusuna kadar parke taşı döşendi mi? Döşenmedi mi ? Ayrıca Demirkazık köyünde parke taşı döşenmemiş yerimiz var mı yok mu? Var ise vatandaşın hakkı yenilmiş olmuyor mu? diyerek İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin’e ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol’e sordu.

Soruları cevaplayan İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin; “ Ahırlara parke taşı döşenme işi yok. Bazı vatandaşlarımızın yol kenarında bulunan iki evde bir ihmal olduğu tarafımıza iletildi. Biz de Kaymakam Bey’e gerekli talimatı vererek, ilgili müteahatinde sorumluluğu altında kalmak şartıyla gerekli sorunla ilgilenip sorunu çözdük. Demirkazık ve diğer köylerimizde Köylere Hizmet Götürme Birliği’ndeki Encümen, Muhtar ve Kaymakamlar aracılığıyla yerinde tespit edilerek bize iletilen alanlara parke taşı tahsisi yapıldı. Bu yıl Demirkazık köyünde parke taşı tamamlanmamış ve döşenmemiş yer kalmayacak” dedi.

BAŞKA KÖYLERDE DE VAR MI ? ARAŞTIRILMALI

CHP İl Genel Meclis Üyesi Rasim Yılmaz; “ Bize gelen bilgilere göre Demirkazık köyünde parke taşı döşenmemiş yerlerimiz var. Demirkazık köyünde parke taşı döşenmemiş yerler varken bu köyde Veli Okçu’nun avlu ve ahır önüne, Cemil Karamık avlu ve ahır içine, Osman Turgut avlu ve ahır içine parke taşı döşenmiş. Bu konu araştırılmalı başka köylerde de aynı durum var mı yok mu?” dedi.

Önerge vermek isteyen CHP İl Genel Meclis Üyesi Rasim Yılmaz’a İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, ‘Gerek yok gereği neyse yapılacak’ dedi. Bunun üzerine belge isteyen Rasim Yılmaz bu işin takipçisi olacağını belirterek; “ Eğer böyle bir şey varsa size sıkıntı olur. Varsa Kaymakam ya da Muhtar cebinden ödesin. Ben bu işin takipçisi olacağım” diye konuştu.





Editör: TE Bilişim