Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Niğde Merkez İlçe Teşkilatı 10. Olağan kongresini yoğun bir kalımla gerçekleştirdi. Kongrede konuşan Merkez İlçe Teşkilat Başkanı İmdat Yağmur “Ben Partimize ve teşkilatımıza olan inancımı hiçbir zaman kaybetmedim. Hep birlikte çok çalıştık çok çabaladık bunların en önemlisi çok inandık. Bir çok başarıya imza attık yeri geldi üzüldük fakat bunu da sevince çevirmenin bu birlikteliği daha da pekiştirmenin tarihini 2014 yerel seçimleri olarak belirledik” dedi.


Önceki gün Hüdavent Hatun Belediye Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleşen Kongre saat 10:’da b aşladı. Tek liste olarak girilen seçimde b aşka bir adayın olmamasına rağmen kongrede gözlenen kalabalığın ve delegelerin katılımı adeta göz doldurdu.  420 delegenin 277’inin kullandığı oyların geçerli sayılan 262 oyun kabul edildiği kongrede mevcut Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur, kongreye katılan delegelerin çoğunluğuna hitap ederek tam destek gördü.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Kongreye MHP Genel Merkezden Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter yardımcısı 21. Dönem Iğdır Milletvekili MHP Yürütme Kurulu Üyesi Abbas Bozyel, Taner Gökçek, Ankara ili Etimesgut İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Alaaddin Sonat, MHP Niğde İl Başkanı Şakir Sevdi, Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur, MHP Niğde Kadın Kolları Başkanı Döndü Gökmen, İlimiz 5 işçisinin Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanları, Ülkü Ocakları Başkanları, 23. Dönem MHP Niğde Milletvekili Mümin İnan, Belediye Başkanları, İl Gen el Meclisi Üyeleri İbrahim Uzun ve Tahsin Eren, MHP İl, İlçe ve belde yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşu başkanları ve temsilcileri,  partililer, hanım efendiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BÖYLE BİR COŞUKUYU İLK KEZ GÖRÜYORUM

Divana Abbas Bozyel, Taner Gökçek, Tahsin Eren ve İbrahim uzunun teklif edilmesinin ardından Divan başkanlığı oylamaya sunularak Kongreye başlandı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan MHP Genel Merkezden Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter yardımcısı 21. Dönem Iğdır Milletvekili MHP Yürütme Kurulu Üyesi Abbas Bozyel, tek listeli bir seçimin ne kadar coşkulu olabileceğine Niğde’yi önek gösterdi ve devam etti: “Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Bunun çözümü de bugün bir yerlerde olanalrı oradan indirmektir. Bunun içinde Milliyetçi Hareket Partisini daha da güçlendirerek iktidar yapmak için çalışmalıyız. Ben inanıyorum ki bunu başaracağız. Buna da hep birlikte inanalım.”

İMDAT YAĞMUR: “SÖZ VERİYORUZ, İNANIYORUZ BAŞARACAĞIZ”

Kürsüye konuşmak üzere çıkan İmdat Yağmur, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Yağmur, “Değerli dava arkadaşlarım ülkemizin içindeki bulunduğu durumu hep birlikte biliyoruz. Etrafımıza baktığımızda AKP Hükümetinin dokunduğu her yerde bir yıkım olmaktadır. İşte Suriye, İran Ürdün ve en önemlisi Türkiye. Bugün ülkemizi iç içe geçmiş Tür ile kürt, Çerkez,  Laz ve daha birçok vatandaşımız ile bir bütün olmuş ve yoğrulmuş Türk Milleti’ni ayrıştırmaya çalışmaktadır.  Ama şunu bilmelidir ki MHP var olduğu müddetçe bir karış toprağını bile bölemeyecektir. Şanslıyız ki, bizler, Türk dünyasının bilge lideri Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli gibi bir lidere sahibiz. Sayın genel başkanımız bugüne kadar ne söylemişse haklı çıktı. Niğde’de MHP olarak 1999 yılı ve 2004 yıllarında 2 dönem Niğde belediyesini aldık.  2007 de ilimizde milletvekilliğini kazandık. Çok sevindik gururlandık, 2009 yılında önce belediyeyi 2011 de milletvekilliğini kaybettik. 2009 da göreve ilçe teşkilatı olarak gelmiştik ve o kürsüde sunu söylemiştim belediyeyi kaybettik yüreğimiz yanmıştı. Ve Belediye seçimlerine şimdi 720 gün kaldı. O günkü inancımı hiç kaybetmedim ve ben Allah’ın bir olduğuna inandığım gibi 2014 seçimlerinde belediyeyi alacağımıza inanıyorum. Şimdi MHP olarak hepimiz başarıya susadık başarıya ulaşmak için biz size söz veriyoruz. ayrıştırmayacağız, ötekileştirmeyeceğiz, yıkıcı değil yapıcı olacağız, kendi insanımıza sahip çıkacağız birbirimizi seveceğiz çalışacağız. çalışacağız, çalışacağız söz veriyoruz başaracağız” dedi.

ZEREN: BAŞARILAR DİLİYORUM

Konuşmak için söz alan Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Murat Zeren, “Ben genel kurulumuzu ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İmdat Başkanımızın MHP için Niğde de ne kadar çok mücadele ettiğini biliyoruz. Bundan sonraki süreçte imdat başkanın ve yeni yöne tim kurulu üyesi arkadaşların çok daha fazla çalışacaklarını biliyor, tebrik ediyorum” dedi.

 

HİKMET BEKİL “SÖZ VERİYORUZ”

Konuşmasını sunmak üzere kürsüye davet edilen MHP Niğde İl Eski Başkanı Hikmet Bekil, konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları vererek canla başla çalışacaklarını ifade etti. Konuşmasına misafirleri selamlayarak başlayan Bekil, “Milliyetçi Hareket Partisi İçin Bugüne kadar canla başla çalıştık. Bundan sonrada bunu dev am ettireceğiz. Bunun içinde buradan herkese söz veriyorum” dedi.

HAKAN ER: ÇALMADIĞIMIZ KAPI KALMAMALI”

Konuşmak için söz isteyen Millilyetçi Hareket Partisi Niğde İl Başkan Adayı Hakan Er, yeni yönetimi tebrik ederek, “Biz Kaderimizi Milletimizin kaderin bağlamış onların dertleriyle dertlenmiş, huzurlarıyla huzur bulmuşuzdur. Bu sebepten bizlere çok büyük işler ve görevler düşmektedir. Bundan sonraki süreçte ulaşmadığımız vatandaşımız çalmadığımız kapı gitmediğimiz köy kalmamalıdır. Çünkü bu dava özüdür İslamiyet’in ve mazlum milletin” dedi.

İNAN: ÜLKEMİZ ÜZERİNDE OYNANAN OYUNLARI MHP BOZACAK

Milliyetçi Hareket Partisinin bir partiden öte olduğunu ve bir felsefeye bir düşünceye sahip olduğunu ve varlığını tüm Türk milletinin varlığına adamış bir parti olduğuna değinen MHP 23. Dönem Niğde Milletvekili Mümin İnan “Türk Milleti yoksa Milliyetçi hareket partisi yoktur. Milliyetçi Hareket Partisi Türk Milletinin ve Türk devletinin ebediyete kadar mutlu ve huzurlu bir şekilde sonsuza kadar yaşatılabilecek bir harekettir. Milliyetçi Hareket Partisi küçük hesapları değil ulvi fikirleri savunur. İktidar partisinin Türkiye’nin geleceği üzerindeki karanlık oyunlara alet olmuyoruz. Bizler bunları açığa çıkarıyor ve doğru olan millet için çalışıyoruz. Hükümetin yapmakta olduğu yanlışlıkları ve zaaflarını çok yakinen takip ediyoruz. Ülkemiz üzerinde olmadık oyunlar oynanıyor ve bunları milletin meclisine çarşaf çarşaf getirip alenen yapıyorlar. PKK denen kanlı terör örgütü ile masaya oturarak Türkiye’nin bir bölgesinde özerk yapı oluşturulması için devlet görevlileri ile pazarlıklar yapıyorlar. Bizler bunlara izin vermeyeceğiz. Bizler bunların hesabını kendilerinde soracağız. Dışarıdan partimiz adına söylenen bazı konular sadece bizleri yaralamak içindir. Bizler birlik ve beraberliğin simgesi olan Milliyetçi Hareket Partisi üyeleri olarak bu karalama ve yıpratma politikalarından inşallah anlımızın akıyla çıkacağız. Yeni yönetime hayırlı olsun diyorum. İlimiz için ülkemiz için başarılı işlere imza atacaklarına eminiz” dedi.

Konuşmaların s onunda söz alan MHP Niğde İl Başkanı Şakir Sevdi ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin hayırlı olsun mesajını okudu. Devlet Bahçelinin mesajında birlik ve beraberliğe dikkat çeken Sevdi, yeni yönetimin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını dileğidiğini aktardı.

MHP MERKEZ İLÇE YÖMNETİM KURULU ŞÖYLE:

23.   MHP Niğde Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur, Yönetim Kurulu Üyeleri: Yunus Aybar, Murat Fahri Ertul, Naci Özdemir, Teyfik Eren, Hamdi Savaş, Murat Ümranlıoğlu, Ali Çayır, Kamber Türk, Ekrem Tekten, İbrahim Çelik, Kadir Yamaner, Hacı Emin Erdemil, Hacı Ali Çiçek, Sadettin Gümüş, Talat Davarcı, Fuat Bartan, Murat Soyak, Nihat Araç, Adem Çelik, Erol Durak, Recep Altunkaynak, Ali Türker, Adem Deniz, Recep Bayhan, Süleyman Coşkun, Ramazan Şahin Özer, Tahir Yavuz, Fatih Gümüş, Hasan İpek, Şaban Kuzucu, Abdulkerim Bozkurt, Rahmi Balcı, Ufuk Salgın, Faruk Yıldız, İsmail Batır, İbrahim Bata.


 

Editör: TE Bilişim