AK Partililerin 12 Haziran seçimlerine yönelik çalışmalarında önceki günkü durak Niğde il merkeziydi. Milletvekili adayları Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi ve Erdoğan Özegen, gün içinde esnaf ve resmi kurumlara yönelik ziyaretler gerçekleştirirken akşam ise bir mahalle mitingi düzenlendi. İlhanlı ve Nar Mahallesinde ortak düzenlenen mitinge mahalle sakinleri yoğun bir ilgi gösterdi. Mitingde adaylardan önce Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan bir konuşma yaptı.
 
Kadınların da tercihi AK Parti
İlhanlı ve Nar Mahallesinin ortasında gerçekleşen ve yoğun bir vatandaş katılımının olduğu mitingde dikkat çeken bir başka husus da kadınların AK Parti’ye yönelik ilgisi ve teveccühüydü. AK Parti teşkilatı kadınların ilgisinin memnuniyet verici bir seviyede olduğunun altını çizdi. Kadınlara yönelik ev toplantıları ile ziyaretlerine ara vermeden devam ettiklerini belirten AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Atıcı, kadınların AK Parti’ye yönelik ilgi ve desteğinin memnuniyet verici seviyede olduğunu ifade etti. AK Parti çalışmalarına dahil olan kadınlardan “Biz kararımızı verdik, yeniden AK Parti diyeceğiz” diyenlerin giderek arttığını belirten Atıcı, “Kadınlar Türkiye’nin AK Parti iktidarı ile daha huzurlu ve refah bir ülke olmaya başladığını iyi görüyorlar ve AK Parti’ye 12 Haziran seçimlerinde yeniden yetki verecekler” diye konuştu.
 
Kavaklıoğlu: “Önceliğimiz her zaman halkın talepleri olacak”
Mahalle mitinginde konuşan Alpaslan Kavaklıoğlu, AK Parti’nin son 8 yıldaki hizmetleriyle karnesinin dolu olduğunu, 12 Haziran seçimlerine de bu karne ile gireceklerini belirtti. AK Parti’nin Türkiye’de siyaset anlayışını değiştirdiğini ve artık milleti göz ardı eden anlayışla siyasete son verdiğini ifade eden Kavaklıoğlu, “AK Parti, milletin dertlerini kendi derdi kabul eden, milletin ne talebi varsa onu öncelik kabul eden ve her koşulda millet iradesini öne çıkaranların partisidir” dedi. AK Parti’nin bunca hizmeti yaparken engellemek isteyenlerin varlığına da dikkat çeken Kavaklıoğlu, “12 Haziran çok kritik bir seçim, milletimiz için bir dönüm noktasıdır. 12 Haziran’dan AK Parti galip çıkarsa millet iradesinin önündeki tüm engeller de kalkacak, artık tüm enerjimizi ülke kalkınmasına, Niğde’nin gelişmesine vereceğiz” diye konuştu.
 
Selvi: “Hizmette istikrarı korumalıyız”
Seçim çalışmaları kapsamında tüm Niğde köylerine gittiklerini, mahalle mahalle, ev ev gezdiklerini, vatandaşların dertlerini dinlediklerini belirten Ömer Selvi ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “AK Parti hizmetlerinde de millet sevgisinde de size karşı hep samimi bir parti. Genç bir aday olarak ben de AK Parti’nin gençlik konusundaki samimi tutumunun bir örneğiyim. 8,5 yıldaki hizmetlerimiz ise anlatmayla bitecek gibi değil. Eğitimden sağlığa turizmden sosyal devlet ilkesine kadar çok önemli gelişmeler kat ettik bunu yaparken de milletimizden gücümüzü aldık. Niğde’de 8,5 yılda 80 yılda yapılandan daha çok hizmetler yaptık. 12 Haziran’da bizi yeniden yetki verir, elimizi de güçlü gönderirseniz hizmette de istikrarı korumuş olacağız”.
 
Özegen: “Aramız parti sokmadık, hep hizmet ettik”
Erdoğan Özegen, AK Parti iktidarının Türkiye’ye ve Niğde’ye kazandırdıklarını anlatarak başladığı konuşmasında artık çocukların kitap derdinin kalmadığını, hastanelere giderken vatandaşların zorlanmadığını ifade etti. Özegen, daha önceki koşullarda hastaneye giden vatandaşların gittiği sağlık kurumunda bile hastalandığını, bugün ise sağlıkta dünya standardının yakalandığını ifade etti. Muhalefete oy verildiğinde kimsenin kendilerine gelip teşekkür etmeyeceğini belirten Özegen, “Sel gider kum kalır, seçimde bitecek ama istikrar sürmezse vatandaş dertleriyle baş başa kalır” dedi. 22. Dönemde Niğde’ye kazandırdıklarını da anlatan Erdoğan Özegen, Niğdeliye hizmet ederken asla partisine bakmadıklarını, hizmette herkese eşit yaklaştıklarını belirtti.


Editör: TE Bilişim