İlçelerden bazı kurumların kapanmasına CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak tepki gösterdi.

  

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Çamardı, Ulukışla, Çiftlik, Altunhisar ilçelerinde kurumların bazı kurumların kapanması üzerine basın açıklaması yaptı.

 

Doğan Şafak açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

 

Niğde ilimiz Çamardı, Ulukışla, Çiftlik, Altunhisar ilçelerimizde;  Adliye, Askerlik şubeleri, Postane gibi kurumların kapatılması ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımızı mağdur etmiştir.

 

Köylerinden, maddi sıkıntılar yüzünden sadece ilçelerine gidebilen, sorunlarının çözümü için adalet ve hak arayan vatandaşların Niğde Adliyesine yönlendirilmesi akıldışı bir olaydır.

 

Düşünün ki;  köyleriyle beraber 17.000 ve 20.000 civarı nüfusu bulunan bu ilçelerimizdeki kurumların tek tek söküp alınarak kent merkezine taşınması ve vatandaşların adalet, askerlik ve diğer işlemlerini yaptırmak için Köyünden kalkıp kent merkezine gelmesi için eziyetinden başka bir şey değildir.

 

Bu konuları defalarca mecliste dile getirmemize rağmen hükümetin her zaman olduğu gibi konuya kulak tıkaması şaşkınlık veriyor. 1930 yıllarında adalet kurumlarıyla vatandaşın ayağına götürülürken bu gün vatandaşın bir dilekçe için iki saat arabayla yolculuk yapıp Niğde Merkez Adliyesi’nde adalet araması akıllara durgunluk veriyor.

 

Bu ilçelerimizde öteden bu yana özelikle AKP hükümeti döneminde kurumlar tek tek ilçelerden alınarak, il merkezlerine taşınmıştır ya da kapatılmıştır. 

 

Biz bu dört ilçemizin sorunlarını ilgili bakanlıklara önerge vererek TBMM gündemine taşıdık ve gelişmeleri takip ediyoruz. Ayrıca Adalet Bakanı ile bu sorunun çözümü için temasa geçeceğiz.

 

Halkımızın da gün geçtikçe ellerinden alınan hakları konusunda destek ve çaba sarf etmeleri gerekir. İşsizliğin her geçen gün arttığı, kurumların kapandığı, hizmetin aksadığı, uzaklaştırıldığı bir dönemde biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bütün çabalarımızı sürdüreceğiz.



 

Editör: TE Bilişim