Vali Alim Barut, İl Genel Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen İl Özel İdare 2011 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda, “Geride bıraktığımız yılda hizmet yarışında bir adım ileriye gitmek için çaba sarf ettik. Niğde İl Özel İdaresi 21 milyon TL başlangıç bütçesi ile başladığı yılı 25 milyon TL bütçe ile tamamladı” dedi.


Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol ve Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Vali Barut, konuşmasına,“2011 yılını tüm hüzünleri ve sevinçleri ile geride bıraktık. 2012 yılının Ülkemize, milletimize ve tüm vatandaşlarımıza sağlık mutluluk ve esenlik getirmesini diliyorum” diyerek başladı.

       

HİZMET YARIŞINDA İLERİYE

GİTMEK İÇİN ÇABA SARF ETTİK

 

              2011 yılında hizmet yarışında bir adım ileriye gitmek için çaba sarf ettiklerini dile getiren Vali Barut, “Niğde İl Özel İdaresi 21 milyon TL başlangıç bütçesi ile başladığı yılı 25 milyon TL bütçe ile tamamladı. Bunun yanı sıra Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) kapsamında ilimize 5.492.652 TL, Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında 4.300.000 TL, Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sosyal Hayatının İyileştirilmesi ve Rehabilitasyonu Projesi (METİP) kapsamında 1.774.332,47 TL, İller Bankası köy payından 164.124 TL ödenek aktarıldı. Bu bütçe rakamları ile ilin sorunları masaya yatırıldı ve öncelik sırasına göre gerekli dağılımlar yapıldı ve tüm köylerimize hizmet götürülmeye çalışıldı. Yol ve ulaşım hizmetleri sektöründe, tarımsal hizmetler sektöründe, içme suyu ve kanalizasyon hizmetleri sektöründe, imar ve kentsel iyileştirme sektöründe ve destek hizmetleri sektöründe köylerimizde çalışmalar yapıldı.Yol ve ulaşım hizmetleri sektöründe Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi kapsamında gelen ödenekle bir liraya 2 liralık iş yapılırken kendi imkanlarımızı da seferber ederek ihtiyaç hasıl olan tüm köy yolları 2011 yılı içerisinde elden geçirildi. 2010 yılında 202 km asfalt kaplama yapılmış iken 2011 yılında 284 km asfalt kaplama, 2010 yılında 67.000m2 kilitli parke işi yapılmışken 2011 yılında 132.895 m2 kilitli parke işi yapılmıştır” dedi.

SUSUZ ARAZİLERİN YÜZÜ GÜLDÜ

 

    Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi, Konya Ovası Projesi ve Özel İdare olanakları ile hayata geçirilen göletlerle, yeraltı ve yer üstü sulamalarla susuz tarım arazilerinin yüzünün güldüğünü söyleyen Vali Barut, “ 2011 yılında 46 adet tarımsal sulama projesi planlandı ve hayata geçirildi. Yapılan işlerin yaklaşık maliyeti yaklaşık 21.464.000 TL, ödenen tutar ise 10.732.000TL’dir.bunların yanı sıra sulama kooperatiflerinin sulama kanallarının kapalı sisteme dönüştürülmesi için idaremize 13.884.000 TL ödenek geldi. ihaleleri yapılıyor. DSİ Genel Müdürlüğünce 1000 günde 1000 gölet projesi kapsamında ilimize 8 adet gölet yapılması için çalışmalara başlanıldı. İçme suyu ve kanalizasyon şebekesi yapımında tüm köylerimizde tamamladık. Yıl içerisinde ek içme suyu ve ek kanalizasyon çalışmalarını yaptık. 2011 yılında hizmet çıtamızı yükselttik ve bu sektörde doğal arıtma ile güneş enerji sistemli klorlama çalışmalarını planlamamıza aldık.2011 yılında 35 köyümüzün klorlama cihazını güneş enerji sistemli tam otomatik hale getirdik. Ahiler Kalkınma Ajansı’ndan hibe almaya hak kazanan projemiz ile 23 köyümüze doğal kanalizasyon arıtma tesisi kurduk” diye konuştu.

2012’DE ÖNCELİK CBS’Yİ HAYATA GEÇİRMEK

 

İmar hizmetlerinde de hız kesmeyen İl Özel İdaresinin Coğrafi Bilgi Sistemi için Harita Genel Komutanlığı’ndan gerekli haritaları temin ederek dijital harita çalışmaları yaptığını ifade eden Vali Barut, “2012 yılında idaremizin öncelikli amaçları arasında Coğrafi Bilgi Sistemi’ni hayata geçirilmesi olacaktır. Ayrıca Kültür varlıklarının korunması yönündeki çalışmalarımıza hız verdik. Bu doğrultuda Cullaz Sokak’ta restorasyonu yapılan 4 adet tarihi ev hizmete sunulmuş 3 adet tarihin evin restorasyonu için proje çalışmalarına başlanılmıştır. Ermeni kilisesinin onarım işinde yüzde 50 seviyesine gelinmiştir. Destek hizmetlerinde 4 adet greyder,1 adet d8 dozer satın alınmış ve makine parkı güçlendirilmiştir. Hazine Müsteşarlığından KDV teşvik belgesi alınarak yaklaşık 418.568TL idaremiz kazanç sağlamıştır. İdare hizmet binamızı onarıma aldık ve idaremize yakışır hale getirdik. İki adet kapalı spor salonunu tamamlayarak hizmete sunduk. İl Genel Meclisi ve İl Encümeni ile uyumlu bir çalışmanın neticesinde bu hizmetler ortaya çıktı. Niğde Milletvekillerimizin ödenek aktarımı konusunda Ankara’da yaptığı çalışmalar bu hizmetlerin fazla olmasının en önemli sebepleri arasında yer aldı” dedi.

 


Editör: TE Bilişim