Niğde Valisi Âlim Barut, yaklaşan kış mevsimi dolayısıyla İl Özel İdaresi’nin kış hazırlıkları konusunda bir açıklama yaptı.

 

Vali Âlim Barut, Niğde’de kış mevsiminde Köy yollarında hiçbir sorun yaşamak istemediklerini belirttiği açıklamasında, İl Özel İdaresi’nin bu yönde tüm önlemleri aldığını ve kar temizleme ekiplerinin teşekkül ettiğini vurguladı.

 

Vali Barut, hiçbir Köy yolunun kar nedeniyle kapalı bırakılmayacağını vurguladığı açıklamasında şunları kaydetti; “İlimiz kış mevsimini Türkiye ortalamalarına göre sert geçiren bir İl. 111 Köyümüzün tüm yollarının kar nedeniyle kapanmaması için çalışmalar tamamlandı. İl Özel İdare bünyesinde 49 araç ve 58 personelle ‘Karla Mücadele Ekibi’ oluşturuldu. Kış aylarında yolu kapanan köylerden alınan tüm mesajlar kriz merkezinde anında değerlendirilecek ve ekipler kapalı Köy yoluna müdahale edecekler. Ekiplerimiz 24 saat esasına göre hizmet verecek ve hiçbir Köyümüzde ne bir hastamız ne bir yaşlımız mağdur edilmeden istediği anda şehir merkezine ulaşacak ve burada tüm hizmetlerden faydalanabilecektir” dedi.

 

Vali Âlim Barut, oluşturulan karla mücadele ekibinin araç-ekipman ve personel sayısı konusuna da yaptığı açıklamada; “İl Özel İdare bünyesi altında kurulan ‘Karla Mücadele Ekibi’miz 49 araç ve 58 personelden oluşmaktadır. Ekipte 10 greyder, 3 eskavatör, 3 dozer, 5 binek aracı, 7 kepçe, 19 kamyon ve 2 adette iş makinalarına yerinde müdahale edebilecek seyyar tamir aracı bulunmaktadır” diye konuştu.



Editör: TE Bilişim