30 Mart Mahalli İdareler seçiminin ardından başkan ile birlikte 19 üyeli Niğde İl Genel Meclisi  seçilen üyelerle ilk İl Genel Meclis toplantısı yapıldı. 

Haber - Yorum : Selim GÖKEL

İl Genel Meclisi  toplantısında il genel meclis başkanı, başkan vekilleri ve katip üyelerin seçimi yapıldı. 14 Üye ile Ak Parti grubu, 3 Üye ile MHP grubu ve 1 CHP'li üyenin oluşturduğu İl Genel Meclis Başkanlığına iktidar partisinin grup kararı ile  tek aday olan Mahmut Peşin seçildi. 



Başkan Vekilliğine Bülent Küçüktuna, 2. Başkan vekilliğine Fahrettin Anıl seçildi. Divan Katipliklerine ise Göksel Akçam ve Ünal Pınar seçildi. Divan Katipliği yedekleri için ise önerilen isimleren Ali Dede Tekin ve Sabri Bozdağ seçildiler.

  

İl Genel Meclis Başkanlığına seçilen   Mahmut Peşin: “Siyasi kimliklerimizi kapının eşiğinde bırakarak, ilimizin güzel yarınları için güzel ve doğru kararlar alarak, herkese eşit mesafede ve adil, daha mutlu ve güzel bir Niğde için buradayız. İl Özel İdaremiz Türkiye’nin en iyi çalışan, memlekete en iyi hizmeti veren Özel İdarelerinin başında geliyor. Genel sekterinden tüm idarecileri ve çalışanlarına içten teşekkürlerimi sunuyorum. Valimize ve Milletvekillerimize şimdiye dek verdikleri desteklerden ve bize verecekleri desteklerden dolayı şükranlarımı sunuyorum.” dedi.



SEÇİM ÖNCESİ BOR'DA HAVA FARKLIYDI



Yerel seçim öncesi İl Genel Meclis Başkanlığı Bor İlçesinden bir üyenin olması konusunda önce sessiz ama ardından sesli şekilde bolca konuşulmuştu.

 

Önceki dönem seçilen Ferhat Kavaklıoğlu’nun tekrar aday yapılması süreci ve seçim sırasında bundan sonraki dönemde Ferhat Kavaklıoğlu’nun İl Genel Meclis Başkanlığına seçileceği sesli şekilde dillendirildi, bu konu seçim propaganda döneminde mikrofonlardan da söylendi.

 

Ama geldiğimiz noktada Bor İlçesi İl Merkezi ve İlçeler arasında Ak Parti’ye en yüksek oranda oy vermesine rağmen, yine göz ardı edildi.

 

Bor geçtiğimiz dönem siyaseten yediği gollere devam ediyor…

 

Daha kaç gol yiyecek  merak ediyor ve takip ediyoruz.



 

Editör: TE Bilişim