AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir 5. olağan büyük kongreyle alakalı basın toplantısı düzenledi. AK Parti İl Başkanlığı toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısına Niğde Belediye Başkanı, İlçe Belediye Başkanları, parti yöneticileri katıldı. 

İl Başkanı Özdemir konuşmasında Dağlıca'da ve Iğdır'da şehit olan polis ve askerlere başsağlığı dileyerek başladı.

Özdemir açıklamasına şöyle devam etti; 'Aziz Milletimizin İstiklal ve istikbalimiz için vereceği tarihi bir kararın arifesindeyiz. 14 yılın içerisinde kritik yıllar, kritik günler- saatler, kritik zamanlar dolu. Ak Parti ve Ak Parti kadrolu bu zaman diliminde yaşanan her bir olaydan güçlenerek çıkmakla kalmadı, milletimizle olan bağını daha da sıklaştırdı. Ak Parti, 3 Kasım 2002'den itibaren girilen her bir seçim, gerçekleştirilen her bir referandumda milletle sözleşmesini tazelemiştir. Ak Parti'nin Türkiye'yi getirdiği gelişmişlik çizgisi, bir siyasi partinin sandıktan çıkan iradenin ortaya koyduğu başarı hikayesinin bir milleti ve ülkeyi nasıl dönüştürebileceğinin ispatı olmuştur. 12 Eylül tarihi Türkiye'nin en talihsiz günlerinden biriydi. Çok şükür 2010 referandumu ile bu tarihin üzerindeki kara lekeyi kaldırdık. Şimdi 12 Eylül 2015'te, bu günü Ak Parti 5. Olağan Büyük Kongresi ile taçlandırıyoruz. Partimizin her kongresinin bir anlamı ve misyonu vardır. 1. Olağan, 2. Olağan, 3. Olağan, 4.Olağan, 5. Olağan ve 1. Olağanüstü Kongrelerimiz Ak Partimize, tabanımıza ve teşkilatımıza büyük sorumluluklar yüklemiş ve buradan alınan güçle de Türkiye Büyük atılımlar gerçekleştirmiştir. Şimdi aynı vazife 5. Olağan Büyük Kongredir. '' Bu kongremiz tek başına iktidarın anahtarıdır'' Birliğimizle hedeflerimizle Yeni Türkiye yolculuğunun devam edeceği ve milletle olan sözleşmemizi parti olarak yeniden tazeleyeceğimiz 5. Olağan Büyük Kongremizin milletimize, ülkemize siyasi hayatımıza ve demokrasimize hayırlı olmasını diliyor, saygılarımızı sunuyoruz'' ifadelerini kullandı.

Basın toplantısında bir konuşma da Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yaptı. Akdoğan,' Türk Milleti bugüne kadar bu ve buna benzer her türlü olayların üzerinden gelmiştir. Yine bu terör saldırılarının ülkemizi, bölüp parçalamak isteyen şer odaklarının da üstesinden geleceğine şüphemiz yok. Ama tabi ki ateş düştüğü yeri yakar, kolay değil' dedi.

Seçimle ilgili konuşan Akdoğan, 'Önümüzde bir seçim var. Büyük kongremizden sonra hemen teşkilatlarımızın 18 Eylül’de adayların belli olmasıyla beraber başlatacağımız seçim çalışması var. İnşallah hep beraber çalışmaları iyi bir şekilde yürütüp, Ak Partinin yeniden tek başına iktidarın başına gelmesine vesile olduktan sonra suların durulacağını hep beraber göreceğiz' diye konuştu.


Editör: TE Bilişim