Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında Niğde’ye yapılması planlanan projelerin hangi aşamada olduğunu  Başbakan’a sordu.

İl Başkanları toplantısında söz alan Emrah Özdemir, yapılması için söz verilen projelerin durumunu Başbakan’a sordu ve en yetkili ağızdan bilgi aldı.

TIP FAKÜLTESİ ve 400 YATAKLI YENİ EK BİNA
Niğde’nin en önemli projelerinden biri olan Tıp Fakültesinin afiliasyon anlaşmasını , morfoloji  binasının yapılmasının geciktirilmemesi gerektiğini, Aralık ayından önce bunların sağlanamaması halinde 1 yıl daha öğrenci alımı olmayacağını iletti. Başbakan ise; ‘’Fakülte konusunda bir sorun yok. İlgili bakanımızdan bilgi alıp hemen konunun hızlandırılmasını sağlayalım’’ dedi.

Özdemir; ‘’Niğde Milletvekillerimizin girişimleriyle Sağlık Bakanı ile bir görüşme gerçekleşti’’ dedi. Bu görüşmede Niğde Milletvekilleri ve Belediye Başkanının da bulunduğunu belirten Özdemir, Niğde Devlet hastanesine 400 yataklı yeni ek bina yapımı  ve Tıp Fakültesi hakkında gerekli adımların hızla atılması talimatının bakanlık tarafından verildiğini belirtti.

NİĞDE’YE BÖLGESEL HAVALİMANI
Niğde’nin ufuk projelerinden bir diğeri olan Bölgesel Havalimanının yatırım planına alınması gerektiğini, isminin de Ömer Halisdemir havalimanı olmasının çok yerinde bir karar olacağı tavsiyesini ileten Özdemir’e Başbakan Yıldırım ‘’gerekli fizibilite çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar sonucunda hızla bu projenin de hayata geçirilmesi için gayret sarf ediyoruz’’ cevabını aldı.

NİĞDE-ANKARA OTOYOLU
Niğde-Ankara otoyol projesinin bitirilmesinin Niğde için önemli konulardan biri olduğunu Başbakan’a ileten Özdemir, Otoyol projesinin ihalesi  yapılarak 2019 yılında Niğde- Konya Kulu arası, 2020 yılında ise Kulu-Ankara arasının trafiğe açılacağının müjdesini aldı .

Niğde’ye yapılması planlanan diğer projeleri de tek tek soran Özdemir, konu hakkında detaylı bilgiyi Başbakan’dan aldığını ve yapılması konusunda  ilgili birimlere talimat verdiğini belirtti.

 Milletvekilleri ile birlikte Niğde’nin sorunlarının çözümü için çalıştıklarını, tüm projelerin yakın takipçisi olduklarını sözlerine ekledi.


 
Editör: TE Bilişim