MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, geçtiğimiz hafta sonu faaliyete geçen Iğdır Havaalanı ile 1994’den günümüze inşasında bir arpa boyu yol alınmayan Niğde Havaalanını kıyaslayarak; “Iğdır AKP’ye oy atmayarak hizmet alıyor, Niğde AKP’yi destekleyerek hizmetlerden yoksun kalıyor” dedi.

 

Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK/ TyN HABER

 

Niğde’nin 18 yıllık özlemi olan havaalanı tartışması yeni boyut kazandı. 1994’den günümüze her hükümet yetkilisinin çeşitli vaatlerde bulunmasına rağmen, inşasında bir arpa boyu yol alınmayan Niğde havaalanı konusunda MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, çarpıcı tespitlerde bulunarak, Niğdelinin AKP’ye desteği bırakma çağrısı yaptı!

Iğdır Muhalefette, Niğde İktidarda!

MHP’li Hakan Er, Iğdır Havaalanı konusunda çarpıcı bilgiler vererek; “Iğdır daha Kars’a bağlı ilçeyken 1992 yılında havaalanı talepleri gündeme geldi. 1996’da yapılmasına başlandı. 2001 yılında yatırımlar durduruldu ve inşası bitirilemedi. 2011’e kadar bir arpa boyu yol alınamadı! Ne zaman Iğdırlı AKP’ye sandıkta ağır bir ders verdi, Iğdır’a hizmet akmaya devam etti. Bilindiği gibi AKP’nin hiç milletvekili çıkaramadığı, MHP’nin 1. Olduğu Iğdır’da hükümet hizmet kozunu oynayarak MHP’yi yıpratmaya, Iğdırlıları kandırmaya çalışıyor! Bizim Iğdır örneğinden çıkaracağımız çok ders var. Ama en önemlisi hiç kuşkusuz Niğde’ye neler kazandırabiliriz kaygısı!

Bunun için çözüm net! Bizlerde Iğdır gibi AKP’ye sandıkta ders verirsek, MHP’yi Niğde’de 1. Parti yaparsak, hem seçmen olarak AKP’ye boyun eğmediğimiz gibi, hükümette buraya artık ciddi yatırımlar yapmaya başlar.” Diyerek seçmenin tercihinin MHP olması gerektiğini vurguladı!

İyi ki Niğde Üniversitesi 1992’de Kurulmuş!

Niğde Üniversitesinin 20. Yaş gününü kutlayan MHP’li Hakan Er, Niğde’nin kabuğunu kırması konusunda üniversitenin hem sosyolojik hem de iktisadi etkisinin bulunduğunu ifade ederek, 20 yıldır Niğde’nin yüz akı olduğunu ifade etti.

Hakan Er, AKP’li yöneticilere ironi yaparak; “İyi ki Niğde Üniversitesi 1992’de kurulmuş. Yoksa AKP iktidarı yatırımlar konusunda başka iller öncelikli deyip bu üniversiteyi kurdurmazlardı! Düşünün Niğde bu iktidara verdiği destek ortadayken gelen hizmetler ne? Sadece rutin ve her dönem toplam bütçedeki oranı azalan yatırımlar. Dikkat edin, gelen yatırımın para miktarında ufak artış olabilir. Ama illere yapılan toplam yatırımda Niğde’nin aldığı pay her geçen gün düşmektedir! Bunun tek nedeni AKP’li yöneticilerin merkezi hükümete etkisinin zayıf olması, ve hükümetin Niğde’yi sadece oy deposu olarak görmesidir!

Düşünün 2002 seçimlerinden bu yana Niğde’de toplam 9 farklı milletvekilini TBMM’ye göndermiş. Bunlardan 6 tanesi AKP üyesi. Ama Niğde 9 yıllık AKP iktidarında, iktidara bu kadar destek vermesine rağmen hep üvey evlat muamelesi görmüş! Oysa AKP öncesi iktidarlarda Niğde, İç Anadolu’daki yatırımlarda en üst seviyelerde olmaya, girişimci milletvekilleriyle hizmeti Niğdelilerle buluşturmaya devam etmişler.” Dedi.

Niğde Nal Topluyor!

MHP’li Hakan Er, çarpıcı tespitlerini yaptığı basın açıklamasında, kamu yatırımlar konusunda Türkiye’nin son 6 ili arasına girdiğini iddia ederek; “Kısa adı URAK olan, Uluslar Arası Rekabet Araştırma Kurumu geçtiğimiz yıl bir rapor yayınladı. AKP’li vekillerin bizlere çizdiği pembe tablonun iflası olan bir rapor! Acı gerçekler burada başlıyor! Hani Niğde ulaşımda çağ atlıyor deniliyor ya, Niğde iktidarla el ele deniliyor ya bu külliyen yalan bir durum neden mi, URAK 2010 raporuna göre; Niğde kamu yatırımları baz alındığında 81 il arasında 75. İl oluyor rekabetçilik açısından! Üstelik bu her sene geriye gidiyor. 2009’da kamu yatırımları gelen iller arasında 66.sıradaydık birden 75. Sıraya geriledik! Birileri şu kadar yatırım yapıldı diyebilir ama sonuçta Niğde en kötü yatırım alan il olduğu gerçeğini değiştirmez! Ulaşım konusunda Niğde geriye gitmeye devam ediyor.

Başbakan Erdoğan’ın ustalık dönemi dediği bu dönemde Niğde’ye yaptığı bir yatırımı gösterebilir misiniz? Tabi ki hayır sadece ve sadece ufak tefek devlette devamlılığın esas olduğu hizmetler var. Oysa İstanbul’a çılgın projeler hayal eden, tüm Türkiye’ye yatırım yaptığını iddia eden bu hükümet Niğde’ye hiçbir yatırım yapmamıştır. Oysa bu hükümet hep kendinden önceki hükümetleri yatırım yapmamakla eleştirir. Oysa Niğde’ye gelen btün büyük yatırımlar; fabrikalar, üniversite, binalar, kurumlar hep AKP öncesi gelmiştir. AKP’nin Niğde’de gerçek anlamda çakılı bir çivisi yoktur! AKP’nin yaptığı Niğde için yıkımdan başka bir şey değildir. Gümrük Müdürlüğü kapatılmıştır. Şeker Fabrikası kapatılma noktasına gelmiştir. Göç terör ve doğal afet olmamasına rağmen her geçen gün büyüyerek artmaktadır. Sonuç olarak tablo acı bir noktaya gelmiştir.” Diyerek analiz yapan MHP İl Başkanı Hakan Er, Niğdelileri daha bilinçli olmaya ve iktidar tarafından verilen vaatlerin hiç birisinin gelmediğine dikkat çekti.












Editör: TE Bilişim