İçİşleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Niğde’de bir takım açılış ve ziyaretler yapmak üzere Niğde’ye geldi.

Haber: Selim GÖKEL
Video: Fatih ÖZATA
Fotoğraf: Yasin Yurtmen BASAYEV


FOTOĞRAFLAR SAYFANIN ALTINDA

Helikopterle Niğde Üniversitesi Helikopter pistine gelen Bakan Öztürk, Niğde Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ek binasının temelini attı.

Üniversite Yerleşkesinde Niğde Belediyesi Mehter Takımı tarafından karşılanan Bakan Öztürk'ün katıldığı temel atma töreninde ilk konuşmayı Niğde Üniversitesi Rektör'ün yurt dışında olduğu için  Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Bayrak yaptı. Mustafa Bayrak, Üniversite hakkında ve temile atılan Mühendislik Fakültesi hakkında bilgiler verdi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, daha önce Niğde'de Valilik yapan İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'e Niğde ve Üniversite hakkında bilgiler verdi. 

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'de temel atma öncesi yaptığı konuşmasında; Ben vali olarak gözlerimi Niğde'de açtım. Çok şey öğrendim Niğde'den, çok konu ile ilgilendik aradan yaklaşık 6 yıl geçti. Bu kadar zaman içinde bir çok konunun burada mesafa almış olmasından da memnuniyet duydum, emeği geçenlere de teşekkürlerimi iletirim. Yaklaşık 2 yıl valilik yaptığım benim için çok müstesna bir yere sahip olan, Anadolumuzun bu kadim ve güzel şehrinde bulunmak dolayı mutluluğumu belirtmek istiyorum. Niğde içinde barındırdığı milli, manevi ve kültürel değerler ile ülkemizde önemli bir şehir olmuştur. Bu önemine yakışan bir şekilde, eğitimden sağlığa, tarım hayvancılık dan, ulaşım ve kentleşmeye her alanda büyük bir değişim içindedir. İkinci nesil üniversiteler arasında yer alan Niğde Üniversitesi emsalleri içerisinde çok önemli bir özelliğe sahip olan bir üniversitedir. Yaklaşık 22 bin öğrencisi  ve 1000 öğretim elemanı ile parmakla gösterilen üniversiteler arasında yer almıştır. "dedi. 

Bakan Öztürk Niğde Üniversitesinde yaptığı konuşmanın ardından Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi ek binasının temelinin atılması için butona bastı. 

Niğde Üniversitesindeki temaslarının ardından Niğde Organize Sanayi'ne geçen Bakan Öztürk burada basına kapalı olarak toplantı yaptı. 

Niğde OSB'deki temaslarının ardından Niğde Emniyet Müdülüğüne geçildi. 



http://www.borhaber.net/bor-nigde/bakan-ozturk-benim-ilk-goz-agrim-nigde-h16809.html

Posted by Bor Haber on 20 Mayıs 2015 Çarşamba
Editör: TE Bilişim