İşçi Partisi Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım yazılı bir basın açıklaması yaptı. Yıldırım açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

 

Öve öve bitiremediğimiz, özlemle andığımız Köy Enstitülerinin mimarı Hasan Ali Yücel, 12 Haziran 1960 günlü Cumhuriyet gazetesinde “Niçin Atatürk?” adlı yazısında, 27 Mayıs ile ilgili olarak şunları vurgulamış: “Köşemde oturuyorum, fakat sokaktayım. Bugün Ankara’da köşesinde kimse kalmadı. Herkes dışarıda ve birbirinde. Otomobili, at arabası, kamyonlu ve yaya halk, mahpushaneden çıkmış gibi; coşkun, bağırıyor, çağırıyor, türkü söylüyor, oynuyor.

 

Ne oldu ne var? Üç kelime, hep o üç kelime, ağızlarda: Hürriyet, Ordu, Atatürk”

 

Bundan tam 52 yıl önce Türkiye büyük bir devrim yaşadı. Meşruiyetini kaybetmiş Demokrat Parti iktidarını; işçisi, köylüsü, gençliği, aydını, üniversitesi ve yargısıyla tüm milletimiz, ordusuyla birleşip hep birlikte yıkmıştır.

 

          27 Mayıs Devrimi, Atatürk Cumhuriyetinin meşru müdafaasıdır, haklıdır, hukukidir ve meşrudur. 27 Mayıs, 12 Mart ve 12 Eylüllerin aksine Amerikanın “Our boys”larının değil Milletin isyanıdır. 27 Mayıs’ı gerçekleştirenler, utanılacak değil övünç duyulacak bir görevi yerine getirmişlerdir. Utanç, Türkiye’nin bağımsızlığına kastederek, ülkemizi Küçük Amerika yapanların, BOP Eşbaşkanlarının durumudur.

 

          27 Mayıs, ülkemizi Küçük Amerika yapma, Meclisteki yapay çoğunluğa dayanarak, Milletin egemenliğini ortadan kaldırma, Devrim Kanunlarının ortadan kaldırılması girişimlerine karşı Cumhuriyet Devrimi’ni muhafaza ve müdafaa etme atağıdır.

 

27 Mayıs Devrimi, toplumun tüm kesimlerinin katılımıyla hazırladığı Anayasa ile Cumhuriyeti, Atatürk Devrimlerini, temel hak ve hürriyetleri koruma altına almıştır. Bunun içindir ki 50 yıldır karşı devrimin hedefi olmuştur.


            27 Mayıs Anayasası ile “Hukuk Devleti” ve “Güçler Ayrılığı”nın yerleştirilerek, kaba çoğunluklarına dayanarak her istediklerini yapabileceklerini sanan iktidarların denetlenmesi mümkün hale getirilmiştir. Düşünce ve örgütlenme özgürlüğü güvence altına alınmış, işçi sınıfının sendikal hakları sağlanmıştır.

 

27 Mayıs bütün bunların yanında3 Nisan 1963 tarihinden 1982 Anayasasının yürürlüğe girmesi ile yürürlükten kaldırılana kadar yirmi yıldan uzun bir süre Türkiye Cumhuriyeti'nin resmî bayramlarından biri olarak kutlanan, Hürriyet ve Anayasa Bayramı’dır.

 

Bu bayram dolayısıyla,  “Hürriyet Şehitleri ”olarak tarihe geçen; Turan Emeksiz, Nedim Özpolat, Teğmen Ali İhsan Kalmaz, Ersan Özey ve Sökmen Gültekin’i de özlemle anıyoruz.

 

Ne mutlu ki bugün de, 27 Mayıs 1960’da olduğu gibi, geleceğine sahip çıkan gençler, memurlar, sendikalar, işçiler, işsizler, aydınlar, barolar ve köylüler meydanlardaki yerlerini almaya başlamışlardır.

 

 

İP NİĞDE İL YÖNETİM KURULU ADINA İL BAŞKANI Z.CEM YILDIRIM

 

 

Editör: TE Bilişim