CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Halk TV’de katıldığı canlı yayında hükümeti  eleştirdi.
 
AKP’nin uyguladığı iç ve diş politikayı eleştiren Gürer, ekonomiden sağlığı, tarım ve hayvancılıktan sosyal güvenliğe, asayişten işsizlik sorununa kadar her alanda Türkiye’nin adeta yangın yeri haline geldiğini belirterek, “Ülkemiz iyi yönetilmiyor” dedi. 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Halk TV’de gazeteci-yazar Can Ataklı’nın hazırlayıp sunduğu ‘Yazıişleri Programının’ canlı yayın konuğu oldu. Ataklı’nın Türkiye gündemiyle ilgili sorularını yanıtlayan CHP Milletvekili Gürer, Türkiye’nin dış politikada itibar kaybetmeye devam ettiğini söyledi. 
 
ARTIK ALGI OPERASYONLARININ SONUNA GELDİK
 
Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin (IKBY) ‘bağımsızlık referandumuyla’ ilgili olarak, AKP hükümetinin tavrını eleştiren Gürer, “CHP olarak ülkemize olabilecek bir tehdit karşısında alınacak kararlara her zaman destek verdik. Milli duruş seriliyoruz. Ancak şu bir gerçek ki, AKP’nin ürettiği algı operasyonlarının artık sonuna geliniyor. Türkiye IKYB’nin referandum kararıyla ilgili söylemlerinin sonunu getiremezse, bu oldubittiye seyrederse, yurttaşlar AKP’nin her zaman yaptığı algı operasyonlarıyla ilgili gerçekleri tüm çıplaklığıyla görecek” dedi. 
 
TÜM KOMŞULARLA SORUN YAŞIYORUZ
 
Türkiye dış politikada ne yaptığını bilmez hale geldiğini anlatan Ömer Fethe Gürer, “ 15 yıl önce komşularla sıfır sorun diyerek iş başı yapan hükümet, bugün çevremizde sorunsuz komşu bırakmadı” diye konuştu. 
 
HERKES DERTLİ
 
Ülkemizde toplumun tüm kesimlerinin; işçi, çiftçi, esnaf, öğrenci, işsiz, memur, emekli her kesin dert yandığına dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, “İşsizlik aldı başını gidiyor. Üniversite mezunu kayıtlı 600 bin olmak üzere toplam 1 milyona yakın genç işsiz var. Geçici işçilerin ve mevsimlik işçilerin sorunları her geçen gün büyüyor” dedi. 
 
İŞ KAZALARINDA AVRUPA BİRİNCİSİYİZ
 
Türkiye’nin iş kazalarında Avrupa birincisi, dünya üçüncüsü olduğunu vurgulayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, iş güvenliği ile ilgili alınan tedbirleri içeren İş Güvenliği Yasasının uygulama süresinin ertelenmesini de eleştirdi. 
 
9 MİLYON İNSAN YARDIMA MUHTAÇ
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına yönelttiği bir yazılı soru önergesine gelen yanıtta,
2012 yılına kadar adı yeşil kart olan, bugün ise sosyal güvenlik sistemi haline alan yardıma muhtaç kişi sayısının 9 milyona yaklaştığının ifade edildiğine dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, “Bugün bir haneye kişi başı 592 liranın altında gelir geliyorsa, bu kişilerin sosyal güvenlik primleri devlet tarafından ödeniyor. Türkiye’de bu şekilde 9 milyon yurttaş var. Her 8 kişiden biri yardıma muhtaç durumda” diye konuştu. 
 
TARIM BİTTİ
 
Hükümetin uyguladığı tarım politikalarının ise Türkiye’de tarım ve hayvancılığı tamamen bitirme noktasına getirdiğine vurgu yapan Ömer Fethi Gürer, “Çiftçi ürününü değerinde satamıyor. Tüketici pahalıya ürün alıyor. Aradaki komisyoncuların kar ettiği sistem, Türkiye’de gıda ürünlerinde dışa bağımlığı getirdi. Bugün yurtdışından 12 milyar dolarlık gıda ürünü ithal etmişiz. 15 yıl öncesine kadar tarımda kendi kendine yeten ve hatta ithalatta öne çıkan Türkiye, bugün mazotu, ilacı, gübreyi, aracı, tohumu, gıdayı ithal eder duruma gelmiş. Türkiye artık samanı bile ithal ediyor. Ancak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ‘milli tarım politikasından’ bahsediyor. Herşeyin ithal edildiği bir ülkede nasıl oluyor da yetkililer milli tarım politikasından söz edebiliyor, anlaşılır değil. Tarım bitti” şeklinde konuştu. 
 
HİBE VE TEŞVİKLER NEREYE GİDİYOR
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın açıkladığı, teşvik ve hibelerin nereye gittiğinin de belli olmadığını ima eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hibe ve teşvikler ve destekler konusunda açıklanan rakamlara bakılırsa Türkiye’de tarım ve hayvancılıkta sorun olmaması gerekiyor. Ancak baktığımızda tarım ve hayvancılığımız sorunlu; o zaman şu soru akla geliyor; o kadar hibe, destek ve teşvik nereye gidiyor, kim kullanıyor?” diye sordu. 
 
YABANCILARIN KÖLESİ OLDUK
 
Yabancıların Türkiye’den sürekli arazi satın aldığını, yabancılara sağlanan kolaylığın Türk çiftçisine sağlanmadığını, bunun sonucunda arazi sahiplerinin, yabancılara sattıkları arazilerde işçi olarak çalışmaya başladığını da vurgulayan Ömer Fethi Gürer, sulama sistemi konusunda da sorunların yaşandığını, ülkemizde artık yeraltı sularının da tükenme noktasına geldiğini ifade etti. 
 
ÇKS’YE KAYITLI OLANLAR, GERÇEK RAKAMIN YARISI KADAR
 
Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı çiftçi sayısının gerçek çiftçi sayısının yarısı kadar olduğunu anlatan Ömer Fethi Gürer, “Türkiye’de yetkili kurumlar şu anda çiftçi sayısının ne kadar olduğunu bile bilmiyor. İthal hayvan getirileceği yerde, buzağı ölümlerinin önüne geçilmiyor. Bu da hayvancılığın artık sonuna yaklaşıldığını gösteriyor” dedi. 
 
1 MİLYON 380 BİN ÖĞRENCİ TAŞIMALI SİSTEMLE EĞİTİM ALIYOR
 
Türkiye’de 1 milyon 380 bin öğrencinin taşımalı sistemle eğitim aldığını belirten Ömer Fethi Gürer, “Bu konu enine boyuna incelenmesi, irdelenmesi gereken önemli bir konudur. Köyler ve kasabalar boşalmış ve yeterli öğrenci olmadığı için öğrenciler köylerden ilçe merkezlerine taşımalı eğitim için servislerle götürülmektedir. Köyler ve kasabalar neden boşalmıştır? Çünkü çiftçi toprağını işleyemiyor. Ürünün değerini alamıyor ve bu nedenle büyük şehirlere göç ediyor Köyde kalan az sayıda öğrenci ise taşımalı eğitime zorlanıyor” şeklinde konuştu. 
 
AHLAKİ DEĞERLER…
 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’de 15 yıllık döneminde fuhuş olaylarının yüzde 700, uyuşturucu kullanımının yüzde 600 ve kumar oynama oranlarının ise yüzde 600 oranında arttığını da sözlerine ekledi. 
 
1687 YAZILI, 559 SÖZLÜ SORU ÖNERGESİ 
 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, program sunucusu Can Ataklı’nın bir sorusu üzerine de şu ana kadar 1687 yazılı ve 559 sözlü soru önergesi vererek, bu alanda tüm milletvekilleri için ilk sırada yer aldığını da açıkladı. 
Soru önergelerini ve kanun tekliflerini birebir görüştüğü yurttaşların sorunlarından ve KİT Komisyonunda yaptığı çalışmalardan elde ettiği verilere göre hazırladığını kaydeden Gürer, “Sorduğumuz soruların yarısına yakınının yanıtı geldi. İçişleri Bakanlığı haricinde diğer bakanlıklar verdiğimiz soru önergelerini yanıtlıyor” dedi. 
Soru önergelerine gelen yanıtlardan ilginç olan bir kaçına da vurgu yapan Ömer şu ifadelere yer verdi: “Örneğin Devlet Demiryollarının çok önemli işler yaptığı yetkililer tarağından sürekli gündeme getiriliyor. Verdiğimiz bir soru önergesine gelen yanıtta, aslında DDY’nin öyle ahım şahım işler yapmadığı görülüyor. Türkiye’de DDY’nin yüzde 87’si halen tek hat üzerinden işliyor. 
 
Yine TOKİ ile ilgili soru önergemize gelen yanıtta, 24 bin vatandaşın TOKİ aleyhine dava açtığını ve bunların 21 bininin davayı kazandığını öğreniyoruz. Dava sonucunda TOKİ’nin davacılara ödediği miktar ise 130 milyon TL’nin üzerinde. 
 
Bir başka ilginç konu ise ETİ Maden ile ilgili verdiğimiz soru önergesine gelen bir yanıttı. Bakır İşletmelerinin özelleştirmesi sürecinde Sümer AŞ’ye devredilen kurumun hurdaları 1 liraya satılmış. Ancak Sayıştay raporlarından elde ettiğimiz sonuca göre bu hurdalar 18 milyon dolar değerindeymiş. Yani devletin 1 liraya sattığı hurdanın değeri tam 18 milyon dolar değerindeymiş. 
 
Bunlara benzer 2 binden fazla soru önergesi verdim. Çoğuna cevap aldım. Soru önergelerinde vatandaşların sorunlarını TBMM gündemine taşıyorum. Sorunların takipçisi oluyorum” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim