Antalya, Konya, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri Yüksek Hızlı Tren Hattında  Peribacalarının etkilenmesi riskine rağmen Nevşehir'in olup  Niğde'nin olmaması tartışması sürüyor.

Haber: Selim GÖKEL

Geçtiğimiz gün Sözcü gazetesinde  CHP  Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in Nevşehir'den geçecek Yüksek Hızlı Tren'in Peribacalarına zarar vereceği iddiası ve Yüksek Hızlı Tren'in geçiş hattına Niğde'nin de dahil edilme isteği üzerine tartışmalar büyüdü.

ÖNCE TURİZMCİLER İLİNİ SAVUNDU

Bugün kısa adı  KAPTİD olan  Kapadokya  Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Yakup Dinler bir açıklama yapmış ve Ömer Fethi Gürer'i eleştirmiş ve Kapadokya denkleminde Niğde'nin olmadığını idda etmişti. Oysa bu konuda en yetkili isim belki de Ömer Fethi Gürer'in kendidir. Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde  Kapadokya'nın Başkenti isimli kitabı bile var.  KAPTİD Başkanı Yakup Dinler'in ardından CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'e bir tepki de Ak Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver'den geldi. 

SONRA AK PARTİ İL BAŞKANI İLİNİ SAVUNDU

Ak Parti Nevşehir İl Başkanı Tanrıver, Ömer Fethi Gürer'in iddiasının bilimsellikten uzak olduğunu belirttiği açıklamasında, Yüksek Hızlı Tren'in Nevşehir için çok önemli,  dev bir yatırım olduğunu belirtilerek İlinin Yüksek Hızlı Tren  ile muhakkak tanışacağını bu konunun da takipçisi olacaklarını belirtti.  Ak Parti Nevşehir İl Başkanı halkı olarak iline yapılacak dev yatırımı savunuyor. 

ÖNCE DE  SONRA DA   NİĞDE'NİN TURİZMCİLERİ, İKTİDAR YÖNETİCİLERİ, TİCARETÇİLERİ! SUSKUN

Bu tartışmalar karşısında ve Niğde'nin  bilinçli olarak Yüksek Hızlı Tren Hattına dahil edilmemesi konusunda, Hatta Ömer Fethi Gürer'in onların elini güçlendiren açıklamalarına rağmen,  Niğde Ak Parti Milletvekilleri ve Ak Parti İl Yönetimi suskun... Tık yok... 

İşte Ak Parti Nevşehir İl Başkanının İlinin Hakkını Savunduğu Açıklama; 



AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarı ile hayata geçirilecek 642 kilometrelik Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hattını kapsayan Hızlı Tren Projesi'nin Nevşehir'de turizm başta olmak üzere birçok alanda gelişime önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Bu süreçte Türkiye Büyük Millet Meclisi KİT komisyonunda söz alan CHP NiğdeMilletvekili Ömer Fethi Gürer'in Hızlı Trenin Nevşehir'e getirilmesiyle peribacalarının yıkılmasına neden olabileceği şeklindeki açıklamasının hiç bir dayanağı olmadığını ve bilimsellikten uzak olduğunu belirterek; "Alışık olduğumuz CHP zihniyeti yine Ülkemizin gelişmesine ve büyümesine katkı sağlayacak özellikle de Kapadokya bölgesi için bizim hayalimiz olan bir projeye daha karşı çıkarak kendini göstermiştir. Gürer içerisineNevşehir'i de alan hızlı tren projesine hiçbir bilimsel dayanağı bulunmadan sadece konuşmak için konuşarak engelleme ve suni gündem oluşturma çabası içerisine girmiştir" dedi.


Geçmişte Nevşehir'e havalimanının yapılmasının peribacalarının yıkımına neden olabileceği gibi bilimsellikten uzak bir dizi girişimlerin ortaya konulduğunu hatırlatan Tanrıver "1995 li yıllarda, havalimanın peribacalarına zarar vereceği gibi anlamsız bir düzüne raporlar hazırlanmıştı bugünlerde yine bu tür bir gayretin içiresine giren CHP Hızlı Trenin şehrimize kazandırılmaması yönünde konuşmaktadır, Hızlı Tren 2023 vizyonumuz içerisinde ayrı bir özelliğe sahip dev yatırımlarımızdan birisidir. Çok açık ve net olarak ifade etmek isterim ki, ne yaparlarsa yapsınlar, sahip olduğumuz değerler ile hizmet kervanı yürümeye devam edecek ve Nevşehirli kardeşlerimiz AK Parti iktidarında Hızlı Tren ile de tanışacaktır." dedi.

Öte yandan, CHP'nin Kapadokya turizmi ve peribacalarının korunması yönünde bugüne kadar ne gibi çalışmalar yaptığının kamuoyu tarafından ciddi bir merak konusu haline geldiğini vurgulan Tanrıver; "Nevşehir'in sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi değerlerle turizm alanında bir dünya devi özelliğine sahip olması, hangi şekilde olursa olsun TBMM çatısı altında görev yapan milletvekillerini olumsuz açıklama yapmalarını gerektirmez" şeklinde konuştu. 


İLGİLİ HABER İÇİN MANŞETE TIKLAYIN  








 
Editör: TE Bilişim