Niğde CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Sanayi ve Ticaret Odası’nı ziyaret etti.  Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Meclis Başkanı Mehmet Ayduğan, Meclis Üyeleri Abidin Özdoğan, Ercan Ecemiş, Bekir Mumcu, Suna Tuğrul, Mevlut Aktay, Hikmet Şeker, Hüseyin İhtiyar’ın da yer aldığı toplantıda Niğde İlinin sorunları konuşuldu.

 

Niğde CHP İl Başkanı Erhan Adem, İlçe Başkanı Kamil Davarcı, İl Genel Meclis Üyesi Rasim Yılmaz, İl Yönetim Kurulu Üyesi Lütfi İlknur ve Av. Ahmet Oğuz Özmen de ziyarette yer aldı.

 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  Niğde İlinde tarım ve hayvancılığa dayalı sanayinin gelişmesinin gereğine dikkat çektiği konuşmasında, patates ve elma ile ilgili mutlaka Niğde’de entegre tesislerin kurulmasını, ayrıca bölgenin turizm değerleri nedeni ile turizm konusunda da çalışmalarda bulunulmasının doğru olacağını ifade etti. Çevre sorunlarına neden olmayacak sanayinin bölgeye gelmesinin gereğinin altını çizen Gürer, sanayicilerin desteklenmesi, daha çok istihdamın bölgede sağlanması, işçi işveren ilişkilerinde düzenli ve sürekli işbirliği olmasının da önemli olduğuna vurgu yaptı. Hızlı tren, havaalanı, yeni organize sanayi bölgeleri ve Niğde’nin diğer sorunları ile ilgili de görüşlerini açıkladı. Niğde İli olarak her kesimin dayanışması ile sorunların aşılacağını ifade etti.

 

Niğde Sanayi Ve Ticaret Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Niğde İlinde oda olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Milletvekillerinin duyarlılığının bölge için önemine değindi. Ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade etti. Kalsit ile ilgili bölgede yeni yatırımların yapılacağını belirtti. Organize  Sanayinin gelişimi ve Enerji bölgesi ile ilgili de görüşlerini açıkladı.

Editör: TE Bilişim