HDP Adayı Abdulkerim Çekmek, “Niğdemizi ranta göre değil ihtiyaca göre inşa edeceğiz!” dedi.
 
 Halkların Demokratik Partisi (HDP) Niğde Belediye Başkan Adayı Abdulkerim Çekmek Niğde Parti binasında yaptığı basın toplantısında. AK Parti iktidarının miadını yerellerde de genelde de doldurduğunu, çıkarttığı yasalar ve son düzenlemelerle kaçınılmaz olanı geciktirmeye yönelik hamleler anlamına geldiği bizce bilinmektedir.” Dedi.
 
      HDP Niğde İl Başkanı Göksel Rıza Özkan, HDP İl Yöneticileri Hacı Kaya, Gökhan Akın  Muhsin Demir, Çamardı İl genel meclisi üyeliği adayı İbrahim Taş ve Bor İl genel Meclis üyeliği adayı Nazım Kaçar’ında katıldığı basın açıklamasında, HDP Niğde Belediye Başkan Adayı Abdulkerim Çekmek, ”Niğde genelinde toplumun her kesiminden belirlenen adaylarla seçimlere hazır olduklarını” kaydetti.
 
         Çekmek “Ak Parti’nin 12 yıldır süren hâkimiyeti, diktatörlüğü, bu seçimlerle sona eriyor. Sadece sömürü ve baskı ile değil aynı zamanda halkların yaşam tercihlerine karışarak onların kültür ve geleneklerini baskı altına almaya çalışarak, kadınların yaşam tarzlarını baskı altına almaya çalışarak, halkına yukarıdan aşağıya Kemalist toplum mühendisliğinin tam 180 derece tersinde İslami toplum mühendisliğini dayatan bu iktidar kaçınılmaz olarak varması gereken sona varacak. Halkın gözündeki itibarını sadece uygulamaları yüzünden kaybetmiş olmadı, aynı zamanda hırsızlık ve yolsuzlukların, din adına Allah adına hükümet ediyorum iddialarının arkasından sadece dini imanı para olanların hükümeti olduğunu gösteren büyük yolsuzluk skandallarından sonra bu hükümetin artık iktidarda durması, Türkiye’yi yönetebilir olması mümkün değil. AK Parti’nin sonuna geldik. Bunun yerine neyi koyacağını Türkiye gibi Niğde’mizde tartışıyor” diye konuştu.
 
        “NİĞDE’MİZİ RANTA GÖRE DEĞİL İHTİYACA GÖRE İNŞA EDECEĞİZ”
 
Abdülkerim Çekmek, HDP’nin kentleri ranta göre değil, ihtiyaçlara göre kuracağının altını çizerek Niğde’miz ide ihtiyaca göre inşa edeceğiz.” Dedi. Çekmek “Kadınları kayıracağız. Ezilenleri kayıracağız. Okuma yazma imkânı olmayanların hepsinin okuryazar olması için gayret göstereceğiz. Engellilerin şehirlerde kendilerini ötelenmiş dışlanmış hissetmelerine engel olacağız. Bu kentte hiç kimse, dininden, ana dilinden, kültüründen inancından ötürü dışlanmayacak. Kürtler Türklerle aynı haklara sahip olarak belediye yönetiminde yer alacak. HDP ile birlikte ırkçılık son bulacak. Herkes hangi kimlikle doğmuşsa ya da hangi kimliği seçmişse onunla yaşamakta özgür olacak” dedi.
 
          HDP  Niğde Belediye başkanı Çekmek,  iktidarın yargıya yönelik, MİT’e yönelik düzenlemelerini de sert şekilde eleştirdi. Çekmek şunları söyledi:
 
“Yargının Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) vasıtasıyla Fethullah Gülen’e bağlanmış olması neyse, Adalet Bakanı’na bağlanması da ayni şeydir. Yargı bütünüyle idareden ve güç kaynaklarından uzaklaştırılmalıdır. Kuvvetler ayrılığı prensibi onun için gereklidir. Yasamanın yani kanun yapmanın hükümetten ayrılması, kanunların uygulanmasının meclisten ve hükümetten ayrılması bunun için elzemdir. Yargı sistemi bugünkü haliyle çökmüş durumdadır. Yapılan yeni düzenlemelerin ülkemizi hızla tek adam demokrasisine yani diktatörlüğe götürdüğü bilinmelidir.” Diye konuşan Belediye başkan Adayı Çekmek basının meslek ilkelerine uygun olarak aday tanıtımlarında objektif ve eşitlik ilkesine uygun yayın yapması gerektiğini de belirtti.
 
 
 
Editör: TE Bilişim