Niğde'de faaliyet gösteren diğer partilerden henüz ses çıkmaz iken. Niğde HDP Yerel Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi. 


HDP Niğde İl Başkanlığı yerel seçimleri değerlendirdi.  Halkların Demokratik Partisi Niğde il örgütü eşbaşkanı ve il yerel seçimler komisyonu başkanı Göksel Rıza Özkan 30 Mart yerel seçimlerinde partilerinden aday olan, partilerine desteklerini esirgemeyen oy veren vermeyen herkese teşekkür ederek başladığı seçim sonuçlarını değerlendirme basın açıklamasında;

 

     “Seçim çalışmaları ve sürdürülen kampanyaların eşit olmayan koşullarda gerçekleştiğini hemen herkesin malumudur.Genelde nasıl ana akım medya Partimizeve adaylarımıza yer vermediyse ya da az yer verdiyse Niğde deki yerel basında Niğde HDP ye bir ikisi dışında o da sınırlı bir biçimde olmak kaydıyla hemen hiç yer vermemiştir. Ana akım ve yerel medya desteğinin asla bizden yana olmamasına, bariz bir ayrımcılık yaşanmasına; tüm imkânlarıniktidar partisine sunulmasına; Fethiye, Aksaray, Giresun, Urla ve İlimizde parti binamız üç gün üst üste taşlanmasına rağmen seçim çalışmalarımızı kesintisiz sürdürdük. Özellikle seçim sürecinde partimize karşı geliştirilen linç kampanyasına, “oyları bölmeyin” psikolojik baskısına rağmen, partimizin sandıktan aldığı sonuçlar önemlidir. Bu ortam arzu ettiğimiz sonuçları almamızı engellese de, elde ettiğimiz destek bundan sonraki çalışmalarımız için önemli bir başlangıç zeminini yaratacaktır.”

 

        “Niğde merkez belediye başkanlığında alınan 417 oy ve il genelinde alınan il genel meclisi adaylıkları için aldığımız 785 oy toplam içerisinde hiçbir şey ifade etmiyormuş gibi görünse de barış ve demokratik bir ülke özlemi için ilimizden atılmış bizce büyük bir adımdır.” Diye partisiyle ilgili sayısal verileri değerlendiren Özkan. “partimiz HDP ilk kez girdiği, örgütlenmesini yeterince tamamlayamadığıve 5 ay gibi çok kısa bir sürede hazırlandığı seçimlerde,Ülkemizin her yerinden oy aldı, İstanbul gibi bir dünya metropolinde üçüncü kuvvet merkezi olduğunu gösterdi. Toplamda 3 milyona varan oy ve yüzde 7’ye ulaşan oran, HDP-BDP ortaklığının, Cumhurbaşkanlığı seçimleri, genel seçimler ve bu iki seçim arasında ortaya çıkabilecek tüm siyasi denklemlerde var olma iddiasını canlı tuttuğu gibi şehrimiz Niğde de gücü ölçüsünde hatta gücünü aşan bir cüretle siyasal gündeme müdahilolacağının demokrasi, eşitlik, barış ve özgürlük yolundaki yürüyüşüne devam edeceğinin göstergesidir.

 

HDP olarak kısa bir örgütlenme ve yeterli olmayan bir hazırlık sonunda 54 ilde girdiğimiz yerel seçimlerde, hem çalışmalar esnasında hem de aldığımız sonuçlardan Türkiye’nin her tarafında bizi destekleyen, izleyen ve gözleyen insanların olduğunu sevinerek gördük. Bu bize, başlattığımız çalışmaların doğru bir yolda ilerlediğini gösterdi ve bizleri cesaretlendirdi. 


Niğde de yürüttüğümüz kampanya süresince başta belediye başkan adayımız Abdulkerim ÇEKMEK olmak üzere İl genel meclisi adaylarımız Nevin KAYA –Nazım KAÇAR- Abdullah SERRAÇ- Mustafa DAYAN- İbrahim TAŞ ve Resul ERDEM’e tüm baskılara rağmen aday olarak göstermiş oldukları cesarete partimiz ve ülkemizin tüm demokratik güçleri adına sonsuz teşekkür ediyoruz. Onların üstlendiği bu görev öyle her babayiğidin üstleneceği bir görev değildi. Milliyetçi hassasiyetlerin kaşınarak provokatörlerin cirit attığı bir şehirde barış, özgürlük, eşitlik, çok dilli, saydam ve halkçı belediyecilik önermelerini ulaşabildiği insanlara anlatmak,  alacakları her bir oyun barışa ve kardeşliğe hizmet edeceğini söylemek düzen partilerinin karşısına bu bilinçle dikilmek gerçekten de övgüyü hak ediyor.

 

Öte yandan gerek kampanya dönemindeki çalışmalar gerekse seçim günü sandık kontrolleri için yürüttüğümüz müşahitlik çalışmalarımızda eksiklerimizi ve hatalarımızı net bir biçimde gördük. Herhangi bir mazeret üretmeden bunların giderilmesi için adım atmamıza imkân sağladı. Şu gerçekliğin altını çizme kisterim  31 Mart günü tüm seçim komisyonlarıyla değerlendirme toplantısı yapan her halde tek partiyiz. Yine hemen ardından 1 Nisan günü parti meclisleriyle geniş katılımlı değerlendirme toplantısı yapıp  Niğde meclisleri raporlarını genel merkezimize sunduk. Diğerleri “vah tühler le” ya da sevinç nidalarıyla vakit geçirirken biz 2014 1 Mayıs çalışmalarımız için komiteler kurduk bildirilerimizi hazırlamaya başladık.



ülkemizdeki bu politik gerilim
hattı derinleşerek devam edeceğini ön görerek hesaplaşmanın gerçekten bir demokratikleşmeyle, demokrasinin ve özgürlüklerin kazanılmasıyla sonuçlanması için gücümüzü aşan bir şekilde çalışmalarımızısürdürme kararlığı içerisinde olduğumuzu görmenin rahatlığı ve öz güveniyle ifade ediyorum ülkemizdeki mevcut siyasi krizden ve siyasi tıkanmışlıktan HDP-BDP’nin de içinde olduğu demokrasi güçlerinin birlikteliğiyle ve mücadelesiyle çıkılacaktır.Bu mücadeleyi büyütmek için ülkemiz genelinde olduğu gibi Niğde deki tüm demokrasi, emek ve barış güçleriyle, sosyal hareketlere birlikte olmak tüm enerjimizle çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

 

      Basın açıklamasının bitiminde katılımcılarla birlikte ikram edilen çaylar eşliğinde sohbet edildi.



Editör: TE Bilişim