HDP İl Seçim Koordinasyon Kurulu Eş Sözcü ve İl Eş Başkanları Göksel Rıza ÖZKAN- Hatun GEYİK’ ortak bir basın açıklaması yaptı.

 

Yapılan yazılı basın açıklamasında;  Adana ve Mersin'de HDP il ve ilçe binalarında meydana gelen patlamalar, son günlerde HDP'ye dönük artan saldırılarla aynı merkezden yönetilmektedir. Bu saldırıların merkezi AKP'dir. Buna hiç şüphe yoktur. AKP iktidarı varlık yokluk savaşı veriyor. Varlığının tek koşulu olarak ise HDP'nin baraj altında bırakılmasını gören AKP yetkilileri, Başbakan ve Cumhurbaşkanı ağzından HDP'nin baraj altında kalması gerektiğine dair fetvalar veriyorlar. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere tüm devlet mekanizması HDP'yi provokasyonlarla, HDP kitlesini sokak şiddetine çekerek haklarımızda uyandırdığı ilgiyi      zayıflatmak ve kendi iktidarını bu şekilde sürdürmek üzerine kurmuştur.

 

        Daha önceleri parti seçim bürolarına, il-ilçe binalarına dönük, meydanlarda mitinglere dönük linççi, ırkçı terör saldırıları gerçekleştirenlerin AKP tarafından yönetildiği açığa çıkmıştı. Ağrı provokasyonunun yine Efkan Ala ve MİT tarafından organize edildiği herkes tarafından açıkça görüldü. Gelinen aşamada Adana ve Mersin parti binalarına yönelik bombalı saldırılar, profesyonelce hazırlanmış bir senaryonun işaretidir.

 

       Cana kast eden bu bombalı saldırılar, geçtiğimiz günlerde İstanbul Sultangazi ilçesinde iki HDP'linin AKP'lilerce kurşunlanması olayının devamıdır. AKP, açıktan HDP'ye savaş ilan etmiştir. Cumhurbaşkanı ve Başbakanın meydanlarda hedef haline getirerek yaptığı konuşmalar ile gizli odalarda hazırlanan bu saldırılar devlet terörü olarak kayıtlara geçmiştir. AKP iktidarı, HDP'yi hedef alan bu terör saldırıları ile murat ettiği halkların birbirine kırdırılması politikasını hayata geçiremeyecektir. HDP'ye sempati duyan, HDP etrafında kenetlenmiş halkların birleşik mücadelesi ile bu saldırılar boşa çıkarılacaktır.

 

       AKP, bir an önce aklını başına almalı bu terör saldırılarından vazgeçmelidir. Halklarımızı şiddet ve çatışma ortamına çekmek üzere hazırlanan bu saldırılara meydanlarda, sokaklarda ve sandıkta dayanışma ile cevap vereceğiz. Niğde HDP olarak, tüm haklarımızı, AKP terörüne karşı HDP'nin yanında olmaya, omuz vermeye AKP terörünü her alanda birlikte bitirmeye çağırıyoruz.

 

     Niğde parti il binamızda bu gün (18 Mayıs 2015) başlattığımız ve kesintisiz 8 Haziran a kadar tam zamanlı devam edecek olan demokrasi nöbeti etkinliğine üyelerimizin, bileşenlerimizin ve ilimizde örgütlü tüm demokratik kitle örgütlülüklerin desteğini bekliyoruz.”denildi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim