Kısa adı HDP olan Halkların Demokratik Partisi HDP merkez ilçe kongresi 25 Ekim Cumartesi günü saat 14.00 de parti il binasında gerçekleştirildi.

 

Niğde HDP İl Başkanlığından yapılan açıklamada; “İlçe kongre divan kurulu başkanlık görevini Niğde Üniversitesi öğretim görevlilerinden İbrahim ALBAL yaptığı merkez ilçe genel kurulunda yoklama ve saygı duruşundan sonra HDP Genel Merkez’den  gelen mesajlar okundu. Sırasıyla eş genel başkanların, onursal genel başkan Ertuğrul KÜRKÇÜ’nün Ankara İl eş başkanı Orhan ÇELEBİ’nin ve parti meclisi üyesi Hüseyin GEVHER’in selamlama mesajları alkışlar içerisinde okundu.

 

Merkez İlçe kongre hazırlık komisyonu sözcüsü ve Niğde HDP İl Eş Başkanı Göksel Rıza ÖZKAN’nın  “1 yıllık partileşme sürecini ve mücadelemizin geldiği aşamadaki yeni örgütlenme düzeyinin partili partisiz tüm ezilen halklarımıza moral verdiğini, yeni ve direngen mücadele dinamikleri oluşturduğunu ilimiz özelinde de partimizin kendine zemin oluşturarak örgütlenmesini tamamlama çalışmalarıyla eş zamanlı alan tutarak, yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Niğde özelindeki gücünün çok çok üzerinde bir çalışmayla müdahil olmasının tüm toplumsal muhalefet öznelerinin yüzünü döndüğü merak ettiği bir farkındalıkla ilerleyişini sürdürdüğünü” ifade ettiği konuşmasını “Halkların kardeşliği ve eşitliği temelindeki mücadelesini yılmadan usanmadan ve kesintisiz olarak sürdüreceklerini, mücadele edenlerin her zaman kazanamayacağını bildiklerini, lakin KAZANANLARIN her daim mücadele edenlerin içinden çıktığı bilinciyle hareket ettiklerini” söyleyerek tamamladığı konuşması partililerce büyük alkış aldı.

 

Okunan selamlama mesajları ardından İlçe yönetim kurulu ve ilçe başkanlığı seçimlerine geçildi.  Saat 17 de açılan sandık sonuçlarına göre Merkez ilçe yönetim kurulu üyeliklerine Azize DEMİR - Süleyman DAYAN - Nazım KAÇAR - Necati SUBAŞI - Abdurrahman KOÇ – Hüseyin Dayan seçildiği merkez ilçe 1. olağan genel kurulunda İlçe eş başkanlığına Cemal TAŞ seçildi.

 

Seçilen liste ilçe seçim kurulu görevlilerince askıya asılma süresi bitiminde 27.10.2014 tarihinde mazbatalarını alarak yönetim görevine başlayacakları duyuruldu.

 

Niğde merkez İlçe genel kurulu yapılan temenni ve teşekkür konuşmaları ardından il kongresi hazırlık komisyonu üyeliklerinin gönüllülük temelinde oluşturarak toplantısını bitirdi.

 

Niğde Emniyet  Müdürlüğü ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı HDP Niğde merkez İlçe 1. Olağan genel kurulu olaysız bir şekilde gerçekleşti.”denildi

 

Editör: TE Bilişim