Niğde’de Borhaber.net- Tiyo Ajans ofisini ziyaret eden HDP heyeti ile  Borhaber.net site yöneticisi Selim Gökel, ülke ve Niğde gündemi üzerine uzun bir sohbet yaptılar.

Haber: Selim GÖKEL
Fotoğraf: Yasin YURTMEN

HDP İl Eş Bakanı Göksel Rıza Özkan’ın ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu ziyarette, partinin 1. sıra adayı Cafer Kılıç HDP’nin politikalarını ve yerelde Niğde için düşüncelerini paylaştı.


HDP Niğde Milletvekili Adayı Cafer Kılıç; “Bu seçim Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimidir. HDP için de bir o kadar önemli çünkü, ilk defa Halkların Demokratik Partisi olarak seçime katılıyoruz. Daha önceden hep bölgesel olarak  bağımsız adaylarla katılmıştık. Türkiye Partisi olma yolundayız. Türkiye’de yaşayan bütün halklar, bütün renkler, inançlar bir araya geldik. “Biz” diye yola çıktık ama sonunda “bizler” olduk. Slogamız da “Biz’ler Meclise” şeklindedir.  Seçim sonucu sürpriz sonuçlar doğuracak. Partimizin yükselişi var, yüzde 10 baraj sınırı var. Geçtiğimizi de düşünüyorum. AKP’nin 12 yıllık bir süreçte  yıpranmışlığı var. 17-25 Aralık süreci ile başlayan ve yine Cumhuriyet tarihinde 4 bakanın yolsuzluktan dolayı istifası. Bunun akabinde Cumhurbaşkanı makamının Sayın Tayyip Erdoğan’a geçmesinden sonra Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanının bağımsız olması gerekirken, aldığı 850 milyonluk seçim otobüsü ile aynen bizim partimiz eş genel başkanlığını taklit ederek, Akp’nin eş genel başkanlığını yapıyor. Mitingler yaparak HDP’nin yükselişini gördüğü için mitinglerde büyük karalama kampanyası yürütüyor ama bütün bunlar HDP’nin bütün kesimlerde gördüğü olumlu karşılığı önleyemeyecektir” dedi.

“BAYRAĞIMIZ BİR, DEVLETİMİZ BİR”

 

HDP Niğde heyeti ile  sohbette Milletvekili adayı Cafer Kılıç, İstanbul’da ticaret yaptığını, ama yaklaşık 20 yılı aşkın zamandır Niğde ile irtibatı olduğunu, Niğde’yi çok iyi bildiğini, burada dostlarının, arkadaşlarının olduğunu Niğde’yi Orta Anadolu’da farklı ve aydın bir şehir olarak, Anadolu insanının sıcaklığını burada gördüğünü belirttiği konuşmasında Niğde yerel siyasetinden de bahsetti.

 

“NİĞDE’DE MEDENİYETTEN YOKSUN  BIRAKILAN YERLER VAR”

HDP Adayı Cafer Kılıç, “Niğde Medeniyetlerin Yaşatıldığı bir şehir, evet gerçekten de öyle, ama  medeniyetten yoksun bırakılan yerler var. Özellikle belirtmek istiyorum. Niğde’nin 40 kilometre uzağında bir Kömürcü köyü var. Kömürcü Köyü bu Niğde’nin ayıbı. Orada 450 hanede vatandaşlarımız  yaşıyor. Oraya cami yaptırmışız, ama orada bir Cem Evi yaptırmamışız. Onların ihtiyaçları olan, yaşam şekli,  kültürü için bir çalışma yapmamışız. Hedef 2023 demişsiniz, işte biz yol yaptık, top tüfek yapacağız diyorsunuz ama oradaki vatandaşlarımızın anayasal hakkı olan olmaz ise olmazı suyu bile getirememişsiniz. Su insanı bir ihtiyaçtır. Orada hala su sorunu var. Susuz hiçbir şey yapamazsınız. Bundan birkaç gün önce Niğde Belediye Başkanımızın sitenizde de konu edilen  bir açıklaması vardı. Partilerine en fazla oy çıkan yere 500 bin lira hibe yapacaklarını söylemişti. Ya adama sormazlar mı? Medeniyetlerin Yaşatıldığı yerin belediye başkanısınız, sizden 40 kilometre ötenizde, 450 haneli alevi yurttaşlarımızın yaşadığı yerde hala kuyu suyu içiliyor. Ama diğer yandan Sayın Cumhurbaşkanımız bir trilyon 100 milyarlık aracı az buluyor. Diyanet İşleri Başkanı ona keza. Burada bir eşitsizlik, adaletsizlik var. Biz Türkiye’nin yurttaşları olarak, yaşayan halkları olarak, hepimiz eşit şartlarda olmalıyız. Bayrağımız bir diyoruz. Devletimiz bir diyoruz. Bu bayrak ve devlet altında yaşayan farklı diller var. Farklı kültürler var. Bizi birleştiren Bayrak ve Devlet eşit olarak dağılmalı, hükümet olarak eşit olarak vermek zorundasınız. Niğde’de bu eksikliği gördüm. Niğde’deki yaşayan duyarlı  vatandaşlarımız da eminim bu eksikliği görecekler ve bu iktidara  dur diyecekler.” dedi

 

“NİĞDE’DE YÜZDE 10 BARAJINI AŞACAĞIZ”

İl Eş Bakanı Göksel Rıza Özkan ve Cafer Kılıç partilerine karşı Niğde’de büyük ilgi olduğunu, bunu gözlemlediklerini farklı partilerden MHP’den  CHP’den, AKP’den ve farklı bileşenlerden  büyük ilgi gördüklerini. HDP’nin Niğde bazında da yüzde 10 barajını aşağını bunu gerek seçim çalışmaları sırasında gerekse yaptıkları analizlerle gördüklerini söyledi.

 


Editör: TE Bilişim