HDP eş genel başkan yardımcısı Van milletvekili Nazmi Gür ve Genel Merkez Parti Meclisi  üyesi Hüseyin Gevher’in konuk olarak katıldığı Niğde HDP İl genel kurulu 06.12.2014 tarihinde saat 12.00 de başladı.  Parti il binasında gerçekleşen genel kurulda Divan Kurulu oluştuktan sonra PM üyesi Hüseyin Gevher ve milletvekili Nazmi Gür birer konuşma yaptı.

 

Yapılan konuşmalarda; “ Kobane direnişi ve  HDPnin yeni yaşam için özgürlüğümüzü örüyoruz şiarının bir ve beraber yürütüldüğüne” vurgu yapan konuşmacılar özellikle “barış ve demokrasi mücadelesinin omurgasını oluşturan HDP-HDK bileşenlerinin 2015 seçimlerine yönelik çalışmalarını kongreler süreciyle fiili olarak başlatmış olduğuna” vurgu yaptılar.

 

Seçilecek yeni yönetime ve partililerine kolaylıklar dileyerek toplantıları nedeniyle Niğde’den erken ayrılacaklarını belirten genel merkez heyeti  partililerce Ankara ya uğurlandı.

 

Konuklar gittikten sonra çalışmalarına ara vermeden devam eden 1. olağan genel kurul delegeleri ve parti üyeleri faaliyet raporları ve tahmini bütçe görüşmelerini tamamlayarak oy birliğiyle kabul etti.

 

BDP Eski milletvekili Niğdeli Akın Birdal,  Eş Genel Başkanlar Figen Üstündağ ve Selahattin Demirtaş ile HDK Eş sözcüsü Sebahat Tuncel’in mesajlarının okunduğu genel kurulda İl yönetim disiplin kurulları ve Genel Merkez  genel kurul delegeliklerine tek blok liste ile gidildi.

Kendisi de bir Niğdeli olan İnsan Hakları Derneği eski Başkanı, BDP'den 23. Dönem Milletvekili olan Akın Birdal'ın genel kurula gönderdiği mesaj dikkat çekti. 

Akın Birdal mesajında;  
1. Olağan Kongrenizi selamlıyor en samimi duygularla başarılarınızın daim olmasını temenni ediyorum. Adana ilindeki insan hakları haftası ile ilgili çalışmalar nedeniyle aranızda bulunamıyorum. Niğdeli olmam hasebiyle çalışmalarınızı yakından takip ediyorum. Memleketim Niğde nin tüm milliyetçi şoven olumsuz koşullarına rağmen HDP mizin 1 yıldır ilimizde örgütlü olması siz inançlı partililerimizin eseridir. Sağ olun.  Varolun. Hepinizi yoldaşça duygularla kucaklıyor çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum" dedi. 

                                                                                                 

167 geçerli oyun tasnif edildiği HDP il seçimlerinde blok liste geçerli 167 oyun tamamını alarak firesiz seçilmiş oldu.

 HDP NİĞDE İL BAŞKANLIĞI 1. OLAĞAN GENEL KURULU SONUCU OLUŞAN YÖNETİM

 

     İL BAŞKANI

 

 1- Göksel Rıza ÖZKAN

 

     İL YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ

1-Hatun GEYİK

2-Gökhan AKIN

3-Menice ÖNER

4-Mustafa DAYAN

5-Murat TURGAY

6- Abdülkerim ÇEKMEK

 

İL YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ  

1- Haci KAYA

2-Osman DAYAN

3- Hasan ÖNER

 

İL DİSİPLİN KURULU ASİL ÜYELERİ

1- Murat BEYTER

2-Nevin KAYA

3-Resul ERDEM

 

İL DİSİPLİN KURULU YEDEK ÜYELERİ

1-Abdulbaki BENEK

2-Şaban NEYMAN

 

GENEL MERKEZ GENEL KURUL DELEGELİĞİ ASİL ÜYELERİ

 

1- Abdülkerim ÇEKMEK

2-Hatun GEYİK

3-Cemal TAŞ

4-Halim KAYA

5-Menice ÖNER

6- Göksel Rıza ÖZKAN


Editör: TE Bilişim