Vatan Partisi Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım yaptığı basın açıklamasında; 26-27 Aralık 2015 günlerinde Diyarbakır’da toplandığı belirtilen sözde Demokratik Toplum Kongresi (DTK), 14 Maddelik bir “Deklerasyon” yayınlayarak, “Demokratik Özerk Bölgeler” oluşturacaklarını ilan etti.  “Özerk Kürdistan” ilanı, Türkiye’ye savaş ilanıdır. “Özerk Kürdistan” ilanı, Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde sözümona devletçik kurma girişimidir. Üstelik bu savaş ilanında, açıkça Bölücü Terör Örgütünün silahlı gücüne dayanıldığı ifade edilmektedir. Bu deklerasyon, bir düşünce açıklaması değil, zor kullanmayı içeren eylemli bir kalkışmadır. Devlet bütünlüğünü ve milletin birliğini cebren ortadan kaldırma suçunun bütün unsurları mevcuttur. Cumhuriyetimize, vatan bütünlüğümüze ve millî birliğimize karşı en ağır suç işlenmiştir.

 

Suç işleyenler, PKK’nın güdümündeki HDP liderleridir.

 

AKP iktidarı, Açılım yaparak Bölücü Terör Örgütünün güç toplamasını sağladı.  CHP, PKK’nın terör faaliyetini Meclis çatısı altında sürdürmesine yol açtı. AKP ve CHP, Bölücü Teröre yardımcı olan siyaset ve uygulamalara derhal son vermelidirler.  Türkiye, ABD güdümlü Bölücü Teröre son vermek için, tarihî bir fırsat yakalamıştır ve bu konuda kesinlikle başarıya ulaşacaktır.  Çözüm, devlet ve millet olarak topyekun mücadeledir.

 Vatan Partisi, programıyla ve siyasetiyle milletin birliği, vatanın bütünlüğü ve Cumhuriyet mücadelesinin ön cephesindedir. Vatan Partisi’nin orta ve uzun sürede uygulanacak siyasal, toplumsal ve ekonomik programı, kaçınılmaz olarak Türkiye’nin gündemine gelecektir.

  

Şu anda yapılması gerekenler şunlardır:

1. HDP’nin kapatılması için derhal dava açılmalıdır.

2. Devlet ve vatan bütünlüğüne karşı suç işleyen HDP milletvekillerinin dokunulmazlığı derhal kaldırılmalıdır.  

3. Bölücü terör örgütünü eylemleriyle destekleyen belediye başkanları görevlerinden alınmalıdır.

4. Türkiye’yi bölmek için kullanılan ikiz ihanet yasaları derhal kaldırılmalıdır.

5. Güneydoğu bölgemizde olağanüstü hal veya sıkıyönetim ilan edilerek halkın güvenliği sağlanmalıdır.

6.  Yerel yönetim yasaları derhal değiştirilmelidir.

7.  Kamu görevlileri bölücü teröre karşı mücadelenin gereklerine göre atanmalıdır.

8.  AKP ve CHP “özerklik şartı” lafını terketmelidirler.

9. Terör suçlarının yargılanması ve infazında kararlılık için gerekli önlemler alınmalıdır. 

10. Bölücü terörün medya propagandasını önlemek için yasalar uygulanmalıdır.

11. Bölücü terör örgütünün terör eylemlerini destekleyen sözde STK’ların ve meslek kuruluşlarının suç oluşturan faaliyetleri önlenmelidir.

12.  Çocuklarımızı ve gençlerimizi PKK terör örgütünden kurtarmak için aileleriyle, işyerleriyle ve üniversitelerimizle işbirliği yapılmalıdır.

13. Bölücü teröre dış desteğe son vermek için kararlı uygulamalara geçilmelidir.

14. Bütün milletimizi, siyasal partileri, sendikaları ve kitle örgütlerini Türkiye Cephesinde ve Vatan Partisi saflarında birleşmeye çağırıyoruz.”dedi.

 

Editör: TE Bilişim