Niğde HDP İl örgütünün çağrısıyla Niğde Meydanında toplanan bir grup Roboski katliamının 732 günü olması nedeniyle  bir basın açıklaması yaptı, ardından oturma eylemi gerçekleştirdi.


Roboski katliamının 732 günü, Maraş’tan Gewer’e tüm katliamlarda yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

 

HDK-HDP yürütmeleri adına Göksel Rıza Özkan basın açıklamasını okudu. Özkan’ın okuduğu basın açıklaması sırasında sık sık  ;  Uludere’yi unutma unutturma - Hükümet İstifa iktidar halklara - Hırsız var, hırsız var - Yolsuzluk yoksulluk kader değildir - Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz - Gün gelecek devran dönecek hükümet halka hesap verecek” sloganları atıldı. Oturma eyleminde  bir çok sloganı içeren dovizler taşındı. Bir kişinin ayakkabı kutusu içerisinde dolarları gösterir kutuyu taşıması dikkat çekti.

 

Basın açıklaması ardından oturma eylemine geçen grup  Uludere de öldürülen 34 köylü yurtlaşın adını tek tek okuyarak “burada” diye bağırarak eylemlerini sonlandırdılar.

Eylem sırasında çevreden de tepkiler oluştu. Eylem anında özel bir araçtan inerek basın açıklaması yapan gruba yönelik el kol hareketleri ile hakaretler eden bir kişi tekrar arabasına binerek uzaklaştı.

HDP yetkilileri bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını, kitleyi tahriklere kapılmamaları yönünde uyardı.



 

Editör: TE Bilişim