Türk Ocakları Niğde Şube Başkanlığı sözde Kürdistan Bayrağının İstanbul ve Ankara Havaalanlarına göndere çekilmesine tepki gösterdi. 

Türk Ocakları Niğde Şube Yönetiminden  yapılan açıklamada; Irak’ın emperyalist müdahaleyle parçalanması sonucunda, ülkenin kuzeyinde özenle büyütülüp siyasi bir varlık hâline getirilen yönetimin başkanının Türkiye ziyaretinde havaalanına,  uluslararası platformda bağımsız bir devleti simgelemeyen ve resmî bir niteliği olmayan bir bez parçasının, şerefli bayrağımızın yanında göndere çekilmesini şiddetle kınıyoruz" denildi. 

Diğer yandan söz konusu bez parçasının asılması sosyal medya da büyük tepki çekti. AKP'nin Referandum ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik paylaşımların hayli çok olduğu görüldü. Devlet Bahçeli'de sözde Kürdistan bayrağına tepki gösterdi. 

Başbakan Binali Yıldırım, “Kürdistan” Bayrağı açılmasını bugün “Diplomatik teamül” olarak niteledi.

Oysa,  Bir devlet ancak tanımış olduğu bir devletin bayrağını tanır. Türkiye’nin bağımsız devlet olarak tanıdığı devletlerin arasında “Kürdistan” diye bir devlet bulunmuyor.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bugün Ankara Genel Merkezde bir basın toplantısı düzenleyerek, AKP hükümetinin Atatürk ve Esenboğa Havalimanı'na, Çankaya’ya sözde Kürdistan Bayrağı çekmesine 'HAYIR' dedi.AKP Yönetiminin Ankara ve İstanbul’da “Kürdistan” Bayrağı açması, Başkanlık sisteminin Türkiye’ye ne getireceğini apaçık sergilemiştir. Takke düşmüş ve başkanlık sistemi gözükmüştür.

Başkanlık Sistemine EVET, “Kürdistan” planına EVET olur" dedi. 
Editör: TE Bilişim