Niğde Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısı 15 gündem maddesi 20 dakika içinde görüşülüp karara bağlanırken, meclis üyeliğinden istifa eden Halil Çakmak’ın gönderdiği mektup damga vurdu!


Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK

 

Niğde Belediye Meclisi’nde sular durulmuyor. Geçtiğimiz Ocak ayında bir olağan, birde olağanüstü toplantı yapan ve toplantı sonrası 1 meclis üyesinin istifası gündem oluşturmaya devam ediyor.

Şubat ayı olağan toplantısı yoklama yapılarak açılırken, toplantıya 25 meclis üyesi katılırken, 11 olağan 4’de ilave gündem maddesi tartışılarak karara bağlandı. Toplantının dilek temenniler kısmında Eski AKP Niğde Belediye Meclis Üyesi Halil Çakmak’ın meclise hitaben gönderdiği mektup gündeme oturdu.

“İnsan Şerefi ve Kişiliği İçin Yaşar!”

Halil Çakmak 11 Ocak 2013’te Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda muhaefet ile birlikte hareket ederek 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planına ret oyu vermiş ve tepkileri üzerine çekmişti. Meclis üyeliğinden ve partisinden istifa eden Halil Çakmak, şubat ayı meclis toplantısında tüm meclis üyelerine hitaben bir mektup gönderdi. Çakmak mektubunda;

“Saygıdeğer Niğde Belediye Meclis Üyeleri;

Seçildiğimden bu yana bazı arkadaşlarımı üzmüş ve kırmış olabilirim. Haklı veya haksız yerde de olsa hepinizden hakkınızı helal etmenizi bekliyorum!

Şunu da belirtmek isterim ki, başımı öne eğecek davranışlarda bulunmadım. Ama ne kadar dürüst olmaya çalışsam da çok yakın arkadaşlarımı kaybettim. AK Parti grup kararını Nazım İmar Planı için karar almadığını ve serbest olduğunu İl Başkanı ( Ahmet ÖZMEN) tarafından söylenmiştir.

Perşembe günü CHP, MHP ve AK Partiye Nazım İmar Planında yeterinden daha az bilgi verilmiştir. Şehir İmar Plancısı İsmail Bey’e ( İsmail İçer – Kent Yapı Firma Temsilcisi) soru sordum. Kaç kişinin burada önceki plana bakınca yeri değişti? Soruma cevap alamadım. Tereddütlerim vardı ve Faruk Akdoğan’ın bilgisi vardı. Niğde’mizin en az 50 yıllık geleceği olan bir planın daha açık, daha şeffaf olması gerekmez miydi? Sorularımıza cevap yerine bizi muhalefet meclis üyeleri gibi davranmakla yargılamıştır. Öyle ki MHP ve CHP’deki arkadaşlarıma güvenim tamdır.

Cuma günü Nusret Altınkaynak’ın verdiği kahvaltıda tereddütlerimin olduğunu bu yüzden de huzursuz olduğumu söyledim. İdris Bayram’da bana dönerek ne düşünüyorsun diye sordu? Bende bu planın geçmesinin doğru ama düzgün olarak geçmesini doğru olduğunu düşünerek oy vermeyeceğimi söyledim. Faruk Başkan’da bu işin yasal zorunluluk olarak gelmesi, gerektiğini söyledi.

Ben bu plana oy vermeyeceğimi dedim. Bu plana mecliste oy vermedim. Niğde’nin Nazım İmarının olmaması Niğde için bir eksikliktir. Ama doğru bilgi vermeden yapmakta ileride hangi sorunlara yol açacağını düşündürmektedir. Şahsım ve kişiliğim adına yapılan, aşağılayacağı dolayı belediye meclis üyeliğini bırakıyorum. Verdiğim oyun sonuna kadar arkasındayım.

Parti çalışanların Niğde için daha iyi hizmetlere imza atmalarını canı gönülden arzu ediyorum. Arkadaşlara başarılar diliyorum.

İnsanlar şerefi ve kişiliği için yaşarlar!”

Diyerek Niğde Belediye Meclis üyelerine veda etti.

 

Meclis’te 2 ayı aşkındır İmar Tadilatı Yapılamıyor!

Gündemin 3 ve 4. Maddeleri komisyondan gelen imar tadilatları olmasına rağmen, Başkan Faruk Akdoğan’ın sözlü önerisi ile yeniden komisyona havale edildi. En son 7 Aralık 2012’de İmar Tadilatı yapan Meclis, o günden bu yana tadilat yapamıyor.

27 Aralık 2012’de toplanan İmar Komsiyonu İmar Kanuna aykırı olarak bazı imar tadialtlarını meclise havale etmesine rağmen, son 2 toplantıdır başkan Akdoğan’ın sözlü taleplerinden dolayı gündeme alınmadan yeniden komisyona havale edildi.

Çakmak’ın Yerine Bayram Komisyonda

Halil Çakmak’tan boşalan Plan Bütçe ve Eğitim komisyonu üyeliğine AK Parti’den İdris Bayram seçilirken, üyelikten boşalan meclis üyeliği için İlçe Seçim Kurulundan sıradaki ismin talep edilmesi kararlaştırıldı.

Otogar’a TÜFE Oranında Zam!

Otogar işletmesini elinde bulunduran firmaya Belediye Meclisi 2013 yılı için TÜFE oranında zam yapılması kararlaştırılırken, Otogar’da park ücretleri konusunda Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Bursa Niğde İle Kardeş Şehir Oluyor

Gündemin 13. Maddesi olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Niğde Belediyesi’nin kardeş şehir olması yönünde protokollerin imzalanması için Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a yetki verilirken,  Faruk Akdoğan’ın açıklamasında; “Bu iş için Genel Merkez’den olur aldık” demesi dikkatlerden kaçmadı! Bursa Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir olunması durumunda iki şehir arasında deneyim ve proje paylaşımı yaşanacağını belirten Faruk Akdoğan Niğde için hayırlı olacağını belirtti.

 

 



Editör: TE Bilişim