MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, şehir içi otobüs fiyatlarının artışına tepki göstererek,  yapılan zam karşısında öğrencinin yanında olduklarını ifade etti.


Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK

Niğde Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz ay şehir içi ulaşım ücretlerine zam yapılmasını bu ay ki meclis gündemine yazılı önerge ile dile getiren MHP Grubu, zamma karşı hayır oyu kullandı.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan MHP İl Başkanı Hakan Er; “Elbette enflasyon var bu ülkede. Otobüs işleten kardeşlerimizi de düşünüyoruz. Fakat yüzde 25’e varan zam kabul edilemez! Başkan Akdoğan Niğde ölçekli illerle kıyaslama yapıyor, oysa burnumuzun dibindeki Adana’yı, Başkent Ankara’yı görmüyor. Kimse öğrencileri gelir kapısı olarak görmesin. Sosyal Belediyecilik yapmak istiyorlarsa, bazı işletmeler karsız faaliyet göstererek hizmet vermek zorundadır. Bu şu demek oluyor. Niğde’de şehir içi ulaşım Niğde Belediyesi’ne aittir. Bu hizmeti siz özele devrediyorsanız bazı hassasiyetleri de göz ününde bulundurmak zorundasınız. Günlük 15 bin öğrenci kardeşimiz en az 2 defa otobüs kullanıyor. Yani günde 30 bin defa kullanıyor. Rakamsal ifadesiyle aylık 150 bin TL’nin üzerinde öğrenci kardeşimizin bütçesine ek küflet getiriyor. Bu konuda Niğde Belediyesi’ne ağır vebal düşüyor. Aradaki farkın kapanması için bu zammın en azından öğrenci kardeşlerimizden geri alınması gerekiyor. Niğde Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilerine sahip çıkarak, Belediye Nezninde yasal girişimlerde bulunması gerekiyor. Bu zammın yani yüzde 25’lik zammın kabul edilebilir bir yanı yoktur.

Zam İki Yıllıkmış! Seçim Yatırımı Bunlar!

Başkan Akdoğan’ın zammın iki yıllık olduğunu ifade etmesi üzerine Hakan Er, yaptığı açıklama da “Enflasyon yüzde 9’larda, motorine gelen zam yüzde 10’da ama zam yüzde 25. Bu şu demek oluyor, öğrenciye karşı otobüs işletmecilerinin yanında oluyoruz demek oluyor. Zammın iki yıllık yapacağınıza her yıl makul oranda zam yapılsın! Böylece ne öğrenci kardeşimiz mağdur olsun, nede işletmeciler. Ama işin içinde başka ince işler var! Zamla birlikte gelecek yıl seçim atmosferine girecek olan Niğde’de bakın biz bu yıl zam yapmadık diyecekler, oysa sen zammı zaten geçtiğimiz yıl yapmış ve misli misli çıkarmış olacaksın!” dedi.



Meclis Üyesi’ne Beleş Havuz, Öğrenciye Zam!

Belediye Meclisinin Aralık Ayı toplantısına kendisininde katıldığını ifade eden MHP’li Er, bir durum karşısında şoke olduğunu ifade etti. Er açıklamasında; “Öğrenciye 25 kuruş zam yapmak için ellerini havaya kaldıran AKP’li üyeler, ne garip bir tezat ki Belediye’ye ait yüzme havuzlarının meclis üyelerine ücretsiz olmasını önerdiler! Daha da ilginci sayısal çoğunluklarıyla bunu da kabul ettiler. Şimdi sormazlar mı size, bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu! Meclis Üyeleri 8 TL olan havuz ücretini kendilerine indirirken, öğrenciye 25 kuruş zam yapıyorlar. Bunların sosyal belediyecilik anlayışı işte budur. Bizler MHP’li üyeler olarak bu havuzlara gidersek kendi paramızla gideceğiz. AKP’li üyeler beleş girsin! Çünkü onların derdi ne belediye ekonomisi, ne öğrenciler. Bu önergeyi vermekle zihniyetlerini ortaya koydular” diyen Hakan Er, bu konuda herkesin daha duyarlı olması gerektiğini hatırlatarak, Belediye Meclis Üyelerinin bu konuda takipçisi olacaklarını ifade etti.

 

Editör: TE Bilişim