MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, Ocak ayını değerlendirdiği açıklamasında, gerek ülke gündeminin, gerekse yerel gündemin MHP’nin politikalarını haklı çıkardığını ifade ederek; “partimiz milletin adresi olmaya, doğruları göstermeye devam edecektir. Terör, dış siyaset ve yerel gündemde ne kadar haklı olduğumuz geçtiğimiz ay bir kez daha ortaya çıkmıştır” dedi.



Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK / TyN HABER

 

Milliyetçi Hareket Partisi Niğde’de siyasi gündemi belirlemeye devam ediyor. Ocak ayı çalışmaları hakkında bir açıklama yapan İl Başkanı Hakan Er, yoğun bir siyasi faaliyet içinde bulunduklarını ifade ederek, partinin tüm organlarının birer nefer gibi, ülkücü iktidar hedefine yürüdüğünü vurgulayarak, tüm partili- partisiz çalışanlarına teşekkür etti.

“Teröre karşı Diriliş ve Direniş Kalesi MHP’dir!”

Hakan Er açıklamasında kamuoyunda İmralı süreci olarak adlandırılmaya çalışan dönemin aciziyet dönemi olduğuna dikkat çekerek; “Maalesef terör konusunda hükümet sınıfta kalmıştır. Terörle mücadele eksenini, bölücü başı Apo’nun insiyatifine bırakmıştır. Hal böyle olunca mücadele edilen kişinin insiyatifinde terörle mücedele etmek tarihi bir yanılgıdır. Partimiz ve liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin bu konudaki fikirleri ve buna paralel çözüm önerileri nettir. Terörü yöntem olarak kullanan bölücü kürt siyasetine ve onun silahlı uzantılarına karşı gerek politik, gerekse askeri açıdan amansız bir mücadele şarttır. Toplumsal desteği bu mücadelede devlet arkasına almak zorundadır. Oysa mevcut hükümet, terörle mücadele edecek siyasi yapıları marjinalleştirmeye çalışmakta, kendi destekçisi medya organlarıyla linç kampanyası sürdürmekte, devleti için canını vermeye hazır olan askerlerimizi terörist diyerek, cezaevlerine tıkmakta, terörle uzlaşma sürecine girerek, mücadelede toplumsal desteği kaybetmeye başlamıştır.

Düşünün terörle mücadele eden komutanların hapiste olduğu bir günde, Bölücü Başı Apo ile uzlaşma sürecine girerken, sayın başbakanın atayacak komutan bulamıyoruz demesi milletle dalga geçmekten başka bir şey değildir! Teröre karşı yıllardır izlediğimiz siyaset, partimizi milletimiz için diriliş ve direniş kalesi haline getirmiştir. Bugün aciziyet içinde ülkeye yönetmeye kalkanların adalet önünde hesap vereceği günleri MHP iktidarlığı sağlayacaktır. Zaten şu an onların tek korkusu terör belası değil, MHP iktidarlığıdır. Ama milletimizin meşhur bir sözü vardır; “Korkunun ecele faydası yoktur!” hesap soracağız! Ama onlar gibi uydurma belge ve mahkemelerle değil, kamuoyunun vicdanında hesap soracağız!” dedi.

“MHP Niğde’de Zirveye Tırmanıyor!

Partisinin 2012 yılında yakaladığı ivmenin 2013 yılında artarak devam ettiğine dikkat çeken MHP’li Hakan Er; “geçmiş yıllarda bu partiye gönül veren ülküdaşlarımız bize köklü bir miras bıraktılar. Bizse üzerine bir şeyler katabilmenin haklı sevinci içindeyiz.  Bugün sayısı 200’leri aşan kadın kollarımızla, daha güçlü ocak yapımızla ve yeni yönetimiz ve destekçileri ile Niğde siyasetinin baş aktörü olduk. Bugün diğer siyasi partilerin gıpta ile baktığı birlik ve düzenimiz, tüm teşkilat yapılarımıza hakim olmaya başladı. Bağımsız ulusal anket firmalarının yaptığı anket sonuçlarına göre partimiz 2011 seçimlerine göre yüzde 32, 2012 yılına göre yüzde 17 artış eğilimindedir. 2013 yılının ilk yarısı bitmeden partimiz Niğde’de birinci olması için çaba sarf etmekteyiz. Hedefimiz büyük! Ama bu hedefin büyüklüğü ancak çalışanlarımızın özveri ve inancıyla mümkündür. Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin kadın teşkilatlanmasına dikkat çekmesi üzerine İç Anadolu Bölgesi’nin en güçlü kadın teşkilatlanmasını yaptık. 118 bin nüfuslu bir şehirde, 2014 seçimlerinde aktif çalışan 1000 kadın hedefimiz var! Sonuçta seçimlerde oy veren 2 kişiden birisi kadın! Ailenin direği olan kadınlara ve teşkilatlanmasına büyük önem veriyoruz. Göreve geldiğimizde 10-15 kadın bulunan teşkilatımız, Kadın Kolları Başkanımız Döndü Gökmen, Kadın Kollarından Sorumlu İl Başkan Yardımcımız Nesrin Ergin ve Kadın Kolları Başkan Yardımcımız Deniz Kepenek önderliğinde kayıtlı kadın üye sayısını 350’nin üstüne, aktif çalışan kadın sayısını 200’ün üstüne çıkardılar. Bu gayretleri boşa gitmeyecektir, buradan bu 3 bayan arkadaşımıza il yönetimi olarak özel teşekkür ediyorum!

Niğde Belediyesi’nde Denetim ve Yönetim Sorumluluğunu Üstlendik!

Hakan Er, ocak ayındaki ana faaliyet konularından birisinin de Niğde Belediyesi olduğuna vurgu yaparak; “Mevcut belediye AKP’li olmasına rağmen, meclis üyeleri dağılımında sayısal üstünlükleri olmasına rağmen, bugün mevcut Niğde Belediyesi partimizin belirlediği temel stratejilerin dışına çıkamamaktadır. 7 meclis üyemiz milletin menfaatini gözeterek yoğun çaba sarf etmektedir. Öyle bir durum cereyan etmekte ki, artık Niğde Belediyesi bir karar almak istediğinde bizim tavrımız karşısında kendileri geri adım atmaktadır. Bilmediğimiz ve duymadığımız kapalı kapılar altında hazırlanan ve Niğde’nin en az 30 yıllık imar geleceğini ipotek altına alacak 1/5000 ölçekli nazım imar planı karşısında partimizin keskin duruşu sayesinde, AKP içindeki üyelerin desteğini alarak hukuksuz uygulamaya son verdik. Millet bize Niğde Belediyesi’nde ana muhalefet görevini vermesine rağmen, sorumlu davranarak, milletimizin canını yakacak kararlar karşısında dik durarak, iktidar partisinden bazı meclis üyelerinin desteğini alarak hukuksuzluklara geçit vermedik. Özellikle 11 Ocak 2013’te yapılan Oalağnüstü Niğde Belediye Meclis toplantısında partimiz gayri resmi olarak denetim ve yönetim görevini üstlendi. Psikolojik üstünlük ile kamuoyu çıkarları partimizde vücut bulmuştur. İnşallah 2014 yılında Niğde Belediyesi’ne yeniden 3 hilal bayrağını çekerek, milletimizin menfaatlerini korumaya devam edeceğiz” dedi.

Şubat ayında başta Niğde merkez olmak üzere, taşra teşkilatlanmalarına büyük önem vereceklerini ifade eden MHP’li Er, parti politikalarını milletle buluşturacak yoğun bir program izleyeceklerine vurgu yaptı.

 

 



Editör: TE Bilişim