MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, hükümetin terör politikasını sert bir dille eleştirerek, Başbakan’ın silahı bırakan teröristlerin başka ülkelere gitmesine izin vereceği açıklamasının Türk Siyasi Tarihi’nin utanç açıklamaları arasında yer aldığı ifade etti.

Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK / TyN HABER

 

Milliyetçi Hareket Partisi Niğde İl Başkanı Hakan Er, bugün Ankara’ya giderek, MHP Kurucusu Alparslan Türkeş’in mezarının başına giderek doğumunun 95. Yılını partililerle beraber andıktan sonra, TBMM’de partisinin grup toplantısına katıldı.

Burada parti milletvekilleriyle bir araya gelen Er ve yönetimi daha sonra Niğde’de ki çalışmaları hakkında genel merkez yetkililerine bilgi verdi.

Daha sonra partisinin grup toplantısında MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli’yi dinleyen Er, yazılı bir açıklama yaparak Dr. Devlet Bahçeli’nin tespitlerini yeniden kamuoyu ile paylaştı.

Hakan Er yazılı açıklamasında Başbakan Erdoğan’ın teröristlere silah bırakması koşulunda başka ülkelere gidebileceğini ifade etmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu, suç işleyen herkesin Türk adaleti önünde er geç hesap vermek zorunda olduğunu vurgulayarak, “Suçluya sen başka ülkeye git demek, suçun mağdurlarına kusura bakmayın ben bu suçlunun cezasının verilmesini affettim demektir. Kimse suçluyu, hele hele eline bebek kanı bulaşmış, 30 bin insanın katili olan bir terör örgütüne affetmek kimsenin haddi değildir. Bu açıklamanın sadece talihsiz bir gaf olmasını değerlendirmek isterim. Yoksa bu açıklamada sayın Başbakan ciddiyse, bu açıklamanın Türk Siyasi Tarihinin kara bir lekesi olarak, yüce Türk Milletinin hafızasında yer edinecektir.” Dedi.

Büyükşehir Yasasının, Cumhurbaşkanı gül tarafından iade edilmesi gerektiğini de vurgulayan Er, ayrıca sayın Başbakan Erdoğan’ın valilerin seçimle gelebilmesini sağlayan bir yaklaşımının PKK’nın Türkiye’ye bir dayatması olduğunu ifade ederek; “Türk milleti ve devleti bölünmez ve üniter bir yapıdır. Kimse demokrasi paravanı arkasına sığınarak, PKK’nın siyasi taleplerini, bizlere dayatmasın! Eğer bu ülkede gerçekten demokrasi varsa, adalet ve hukuk varsa, PKK terörünün önünün kesilmesi ve sorumluların cezalandırılması gerekmektedir. Zira demokratik yaşamın ön koşulu, terörize edilmiş bir atmosferden uzak siyasi konjektörün sağlanması ve teröre bulaşanların adalete hesap vermesi gerekir. Maalesef PKK ve onun legal ve illegal oluşumları Demokratik Konfedaralizm adı altında Türk Devleti’nin temellerine dinamit koyacak projeler gerçekleştirirken, hükümetin bu projelere aşama aşama dillendirmesi manidar gelmektedir!”

MHP Her Daim Var Olacak!

Hakan Er açıklamasının sonunda partisinin fikirlerinin net olduğunu, Dr. Devlet Bahçeli önderliğinde çözüme yönelik her daim çalışma içinde olacaklarını ifade ederek; “Bugün PKK talepleri karşısında boyun eğen hükümet, Türk devletini çift başlılığa itmektedir. Bu şu demek oluyor, çift resmi dil varsa, çift yönetim, çift devlet var olacaktır. Bunu engellemenin yolu MHP iktidarlığıdır. Kısacası kimse siyasi hesap yaparken MHP’siz plan yapmasın! Çünkü; MHP’nin varlığı, Türk Milletinin varlığıdır!” dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim