Doğan Şafak, Niğde’de Eğitimde sıkça yaşanan sorunları Bakan Avcı’nın gündemine taşıdı.


CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak,  Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 3 ayrı yazılı soru önergesi vererek, Niğde’de eğitimde yaşanan sorunları, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’ya sorarak meclis gündemine taşıdı.

Doğan Şafak, Niğde Cemil Meriç Görme Engelli Okulunda, Gösterli Köyü; Gösterli İlköğretim, Gösterli Ortaokullarında, Bor ilçesi Çukurkuyu Kasabası Gözükara ve Bahçeli Atatürk Liselerinde eğitimin farklı alanlarındaki sorunları ayrı ayrı kaleme alarak, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın dikkatine getirdi.

Şafak’tan Dikkat Çeken Sorular !

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “Niğde Cemil Meriç Görme Engelli Okulunda 5 tane görme engelli öğrencinin bulunmasına rağmen, 2013-2014 eğitim ve öğretim döneminde bu güne kadar tek idareci ile yönetilen bu okula 4 idarecinin daha atandığını, toplamda 5 idarecinin olduğunu, Hüdavent Hatun İşitme Engelliler Okulunda ise daha fazla öğrenci olmasına rağmen idareci sayısının daha az olduğunu dile getirirken, Cemil Meriç Görme Engelli Okuluna 4 ayrı idarecinin atanmasındaki amacın ne olduğunu, bu tür atamalarda hangi kriterlerin esas alındığını, Niğde başta olmak üzere ülke genelinde bu durumda olan başka okulların bulunup bulunmadığını, bu hususlarda bir çalışma yürütülüp yürütülmediğini” Bakan Avcı’ya sordu.

Gösterli Köyü Okullarında Branş Öğretmeni Yok…

CHP’li Vekil, “Niğde Merkeze bağlı Gösterli Köyünde hizmet veren, Gösterli İlköğretim ve Gösterli Ortaokullarında;  Matematik, İngilizce, Sosyal Bilgiler, Müzik ve Resim branşlarında öğretmen bulunmamaktadır. Bu durumdan dolayı dersler ya boş geçmekte ya da söz konusu derslere branş dışı öğretmenler girmektedir. Doğal olarak bu husus eğitim ve öğretimin aksamasına, öğrencilerimizin yeterli düzeyde eğitim alamamasına neden olmaktadır” diyerek Gösterli köyünde yaşanan sıkıntıları yazılı soru önergesiyle Bakan Avcı’nın dikkatine getirdi.



Şafak, “Bakanlık olarak, Niğde Merkeze bağlı Gösterli Köyünde bulunan okullara branş öğretmeni ataması yapılacak mıdır?”, “Bakanlık olarak, ülke genelinde branş öğretmen ihtiyaç tespiti yapmayı düşünüyor musunuz?”, “Bakanlık olarak, 2013 yılı için hangi branşlardan, ne kadar öğretmen alımı yapmayı düşünüyorsunuz?” şeklindeki sorularını Milli Eğitim Bakanı’na yazılı soru önergesiyle sordu.


KAPANAN OKULA NEDEN FİBER OPTİK KABLO DÖŞENDİ VE AKILLI TAHTALAR YERLEŞTİRİLDİ?

Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “Niğde ilimizin Bor İlçesi Çukurkuyu Kasabasında 9 derslikli Gözükara Lisesi ve Bahçeli Atatürk Lisesi öğrenci azlığı nedeni ile Milli Eğitim Bakanlığı müfettiş raporları neticesinde 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında hizmete kapanmıştır. Eğitim ve Öğretime kapanan bu okullara çok yakın zamanda Fatih Projesi kapsamında fiber optik kablolar döşenmiş, sistem odaları yapılmış, fiber optik internet hatları çekilmiş ve her sınıfa da akıllı tahtalar yerleştirilmiştir” diyerek, Milli Eğitim Bakanı Avcı’ya “Niğde’de bahse konu olan ve hizmete kapanan okullara neden bu kadar yatırım yapılmıştır?”, “Bakanlık olarak bu tür yatırımların planlanmasında hangi kriterler esas alınmaktadır?” ve “Bu tür atıl bir yatırım yapan yetkililer konusunda her hangi bir idari, hukuki işlem yapmayı düşünüyor musunuz?” sorularını yöneltti.

 

 KONU İLE İLGİLİ HABERLERİMİZ İÇİN TIKLAYIN...

Eğitimin güler misin ağlar mısın hali - 1


Bor’da eğitimin güler misin ağlar mısın hali -2


Eğitimin güler misin ağlar mısın hali -3



 
Editör: TE Bilişim