Türkiye genelinde başka partilerden 14 İlçe Belediye Başkanı Ak Parti’ye geçti. Ak Partiye geçen belediye başkanlarının arasında Niğde Çiftlik İlçesi’nin MHP’li belediye başkanı da vardı.


Haber: Selim GÖKEL


Çiftlik İlçesi Belediye Başkanı Serkan Güzel’e  geçtiğimiz gün İstanbul’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle Ak Parti rozeti takıldı. İstanbul Haliç Kongre Merkezinde yapılan bayramlaşma ve katılım töreninde Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmanın ardından, Çiftlik Belediye Başkanı Serkan Güzel ve diğer 13 ilçe belediye başkanına parti rozetlerini taktı. 

Serkan Güzel'in de Ak Parti'ye geçmesinin ardından, Niğde'deki bütün ilçeler Ak Parti'den oldu. 

SERKAN GÜZEL AÇIKLAMA YAPACAK

30 Mart Yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisinden Belediye Başkanı seçilen Çiftlik Belediye Başkanı Serkan Güzel  Ak Parti’ye geçme gerekçesinin haklı nedenleri olduğunu, “Her şeyi Çiftlik ve Çiftlikliler için” yaptığını geçme süreci ve nedenleri konusunda ileriki zamanlarda basın açıklaması yaparak Çiftlik ve Niğde kamuoyu ile paylaşacağını belirtti.

AK Parti Niğde Milletvekli Alpaslan Kavaklıoğlu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Çiftlik Belediye Başkanı Serkan GÜZEL, İstanbul Haliç Kongre Merkezinde tertiplenen törenle Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın elinden rozeti takılarak partimize katılmıştır. Kendisine “hoş geldin” diyor; memleketimiz açısından hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Doğru işler yapmanın yolu doğru siyasi tercihler yapmaktan geçer. Kendisini, siyasete AK Parti’de devam etme kararı ve Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın yanında yer alma tercihi nedeniyle kutluyorum. AK Parti'nin hizmet mücadelesi içerisinde artık AK Belediyecilikle buluşan Çiftlik ilçemize çok daha yoğun, hızlı ve kaliteli hizmeti hep birlikte götüreceğimize inanıyorum"dedi. 

Milliyetçi Hareket Partisi Niğde İl Başkanlığı ise Çiftlik Belediye Başkanı Serkan Güzel’in Ak Parti’ye geçeği haberlerinin duyulması üzerine geçtiğimiz günlerde disiplin kuruluna ihraç istemi ile sevk ederek, partiden ihraç edilmişti. 



Editör: TE Bilişim