CHP Niğde Milletvekili Ömer  Fethi Gürer   yatırımlar konusunda Niğde için sürekli yanıltıcı bilgiler servis edildiğini ve  son olarak hızlı tren konusunda da gerçeğin açıklanmadığını söyledi.


Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  Yüksek Hızlı Tren ile ilgili Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hattının 65 hükümet programında yer aldığını Niğde adının bu kapsamda anılmadığını belirtti ve  Niğde Merkez ile Bor İlçesinin yüksek hızlı trenden mahrum kalacağını söyledi. Adana geçişi için Konya-Adana arasında yolun Ulukışla’dan geçen bölümünü Niğde’den yüksek hızlı tren geçecek diye anlatılmasının yanıltıcı olduğunu söyledi. “Açıkça çıkıp söylesinler Niğde Merkez ilçe ve Bor İlçesinden yüksek hızlı tren geçecek mi geçmeyecek mi?  Eğer geçecekse  hangi tarihte ilk yüksek hızlı tren gelecek? Değilse gerçekleri çarpıtmasınlar. Evirip çevirmeye gerek yok “dedi.

 Niğde İline  AKP hükümetinin bol vaat verip gerekli desteği sağlamadığını ve  Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Ajansına alınmayan Niğde için tüm ülkede uygulanan Kırsal Kalkınma Projesinin IPARD diye sunularak çiftçinin yanıltılmak istendiğini, benzer durumun yatırımlarda da söz konusu olduğunu da söyledi. 

Gürer,” Bir yıl önce 23 milyar gelen KOP tan bu yıl gelen 17 milyar yatırımı dahi abartarak sunuldu. Niğde’ye Çin yatırımı konusunda yalan söylendi, petrol konusunda yalan söylendi, hızlı tren konusunda  yanıltıcı bilgi veriliyor, Tıp Fakültesinin  YÖK kararına karşın bir yıldır Sağlık Bakanından imzası çıkmadı, Akkaya konusunda yıllardır havanda su dövülüyor, Sulama suyu sorunu  çözümlenmedi. Karanlıkdere, Himmetli, Halaç, Gedelli, Kolsuz, İmrahor, Karacaören,Tepeköy, Şeyh Ömerli, Hasangazi,Asmazsız  gölet bekleyen  köyler. Çoğu köyde ise  kuyudan su çıkarılıyor. Kıraç alanlara su taşınamadı. Ecemiş ve Şekerpınar için konuşulan kadar iş yapılmadı. Yatırımlar için de Niğde  yapıldı yapılacak diye oyalanmaktadır. Konya,Kayseri, Aksaray ve Nevşehir’e gidip gezip görün  Niğde ile farkı yerinden  daha net görürsünüz . Niğde için  söz değil icraat yapılmalıdır. Hayallere Niğde’nin artık itibar etmeyeceğini düşünüyorum”dedi.


 
 
Editör: TE Bilişim