CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Aktaş Belediyesi’nde organize edilen Şehitleri Anma Günü etkinliğinde yaptığı konuşmada, Cumhuriyetimizin yokluk içinde kurulduğunu anımsatarak “Yakın tarihimizi çok iyi bilmeliyiz” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Gürer, Anayasa Değişikliği Referandum Çalışmaları kapsamında sürdürdüğü köy ve kasaba gezilerine devam ediyor. Gürer, merkeze bağlı Aktaş beldesinde, organize edilen “Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. Kuruluş Yıldönümü” etkinliğinde katıldı.

CHP Niğde İl Başkanı,  partinin ilçe yöneticileri, Kadın Kolları, Gençlik Kolları başkanları, Azatlı, Bozköy, Yıldıztepe ve Kemerhisar belde belediye başkanları ile kasaba halkı ve öğrencilerin katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını Aktaş Belediye Başkanı Yaşar Çamur yaptı. Belediye Başkanı Çamur, şehitlerin her daim hatırlanması gerektiğini belirterek, “Benim de bir yakınım terör şehidi oldu. Çanakkale’de desten yazanları, milli mücadelede yüreklice savaşanları ve Atatürk’ümüzü unutmayacağı, har daim anacağız” dedi.

Öğrencilerin Çanakkale Zaferi ile ilgili şiirler okuyup çeşitli gösterilen sunduğu etkinlikte CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de coşkulu bir konuşma yaptı. Gürer, konuşmasında Çanakkale Savaşı’ndan Milli Mücadeleye uzanın süreci ve Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bir ulusun yeniden doğuşunu örnekler vererek anlattı.

NİĞDELİ ALİ ÇAVUŞ’TAN ÖMER HALİSDEMİR’E…

Niğdelilerin söz konusu vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü olduğunda her zaman ön saflarda yer aldığını söyleyen Gürer, “Niğdeliler kurtuluş mücadelesinin her cephesinde yer aldı. Seyit Onbaşı yere düştüğünde onu ayağa kaldıran ve savaşın seyrini değiştiren top mermisini sırtına yükleyen Niğdeli Ali Çavuş’tu. 15 Temmuz darbe kalkışmasında darbenin seyrini değiştiren de Niğdeli kahraman şehit Ömer Halisdemir’dir. Niğdeli Ali Çavuş’tan, Ömer Halisdemir’e kadar nerede vatan için mücadele varsa o cephede hep Niğdeli olmuştur. Niğdeliler, binlerce şehit ve gazi ile Anadolu’muzun yabancı güçlerden arındırılması için Atatürk’ün yanında yer alıp mücadele etmişlerdir” dedi.

CUMHURİYET ZOR ŞARTLARDA KURULDU

Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenleri kutlayan Gürer, gençlerin cumhuriyetin nasıl kurulduğunu çok iyi anlamaları gerektiğinin altını çizdi. Gürer, “Cumhuriyet kurulurken un yoktu, şeker yoktu, giysi yoktu, ayakkabı yoktu. Halk yoksulluk içindeydi. Mustafa Kemal’e inanan halkımız, Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyerek, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün önderliğinde adeta yoktan var edildi” diye konuştu.

YENİ ATATÜRK’LERE İHTİYACIMIZ VAR

Cumhuriyetimizin kurulma şartları irdelendiğinde bunun bir mucize olduğunun net bir şekilde görülebildiğine dikkat çeken Gürer, gençlerin Atatürk’ün Nutku’nu mutlaka okumalarını istedi ve şunları söyledi:

“Atatürk'ü iyi öğrenip zaferleri ve başarılarını tanımak geleceğimizin daha güzel olmasını sağlayacaktır. Hepiniz birer Atatürk olmayı hedefleyin. Ülkemizin yeni Atatürk’lere ihtiyacı var. Bilgi ile bilim ile buluşun, çok okuyun ve çok çalışın. Cumhuriyetimizi sonsuza kadar siz yaşatacaksınız. Sevgi ile saygı ile birbirinizi destekleyin. Güzel günlere mutlaka ulaşacağız, demokrasimizi güçlendireceğiz. Bu vesileyle vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum…”


 

Editör: TE Bilişim