CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ata Sanayi Sitesi’ni ziyaret ederek, sanayi esnafıyla bir araya geldi.7 saat durmadan esnaf eli sıktı. Enflasyon, ağır vergi ve prim yükü altında ezilen esnafın sorunlarını dinleyen Ömer Fethi Gürer, “24 Haziran’a kadar sabredin. CHP iktidarında, esnafımızın ve sanatkârımızın tüm sorunlarını çözeceğiz” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, seçim çalışmalarını, milletvekili adayları Ahmet Oğuz Özmen, Nagehan Eskioğlu, Merkez ilçe Başkanı Kamil Davarcı ve partililerle birlikte Ata Sanayi Sitesi’nde sürdürdü. 

 

AKP, ESNAFI GÖRMEZDEN GELDİ

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sanayi sitesinde tek tekziyaret ettiği esnafın sorunlarını dinledi. Esnaf ziyaretinde adeta bir dokunup bin ah işiten Ömer Fethi Gürer, AKP hükümetinin 16 yıldır, Türk ekonomisinin temel taşı olan esnafı görmezden geldiğini, sorunlara kulak tıkadığını söyledi. 

AKP’nin yanlış ekonomi politikalarının, Türkiye’yi ekonomi anlamında da çıkmaza sürüklediğini anlatan Ömer Fethi Gürer, dış borç stoku 450 milyar doları aşan Türkiye’nin ciddi bir krize sürüklendiğini, dolaylı vergilerle de gelir dağılımında adaletsizlik yaşandığını belirtti. 

 

16 MİLYON İNSANIMIZ YOKSUL 

AKP döneminde Türkiye’nin enflasyon oranının dünya ortalamasının beş katının üstüne çıktığını, Türk Lirasının ise son beş yılda en çok değer kaybeden paralardan biri haline geldiğini anlatan Ömer Fethi Gürer, “ Dışa bağımlılığın artması nedeniyle yükselen döviz fiyatlarıyla yapılan her ithalat mal ve hizmetlere yansımaktadır. Bir avuç yandaş zenginleşirken, hanelerin borçları harcanabilir gelirlerinin yarısına ulaşmıştır. Türkiye’de bugün 16 milyon insanımız yoksul, 6 milyon insanımız işsizdir” diye konuştu. 

 

AKP’NİN İSRAF EKONOMİSİ YOLSUZLUĞU YAYGINLAŞTIRDI 

AKP’nin israf ekonomisinin yolsuzluğu yaygınlaştırıpyoksulluğu derinleştirdiğini ifade eden Ömer Fethi Gürer, Büyümeye rüzgâr sağlayacak yatırımlar için uygun bir iklim yaratılmamıştır. Tek adam yönetimi altında Türkiye yatırımsızlık, üretimsizlik ve kirli sanayilerin yanı sıra kötü yönetime de mahkum edilmiştir” şeklinde konuştu. 

YOKSULLUĞU ALT EDECEĞİZ

Ziyaret ettiği esnafa 24 Haziran seçimlerine kadar sabretmelerini telkin eden Ömer Fethi Gürer, “CHP iktidarında, rant ekonomisinin yerine, büyüme ve gelir adaleti programını uygulayarak toplumun tüm kesimlerine nefes aldıracağız. Bir yandan makroekonomik dengeleri gözetecek ve istikrar sağlayacak, diğer yandan da Türkiye’nin ihtiyacı olan kalkınmacı atılımı gerçekleştireceğiz. Ücretlerin yükselmesini ve gelirin hakça paylaşılmasını sağlarken, üretimde teknoloji atılımıyla daha yüksek katma değer hedeflerimize ulaşacağız Bölüşümde adaleti sağlayacağız, mali dengeyi gözeteceğiz, teknoloji yoğun üretime odaklanan ve çağın fırsatlarını kullanan yeni bir ekonomik yapı oluşturacağız. Ülke içindeki ticaret hacmini genişleterek, birbirine bağlı ekonomik bölgeler ortaya çıkmasını sağlayacağız. İhracatta yüksek ve orta ileri teknoloji yoğunluğuna sahip ürünlerin payını artıracağız. Cari açığı kontrol edilebilir seviyelere getirecek; enflasyon, yüksek faize işsizlik sorununu çözecek, yoksulluğu alt edecek, kişi başına düşen geliri zengin toplumlar seviyesine yaklaştıracağız” ifadelerini kullandı. 

 

ESNAF BAKANLIĞI KURACAĞIZ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Esnaf Bakanlığı kurarak, esnaf ve sanatkârların sorunlarının siyasette geniş yer bulmasına olanak tanıyacaklarını da belirterek, şunları söyledi:  “Ruhsatlandırma işlemlerinin esnaf odaları tarafından yapılmasını sağlayacağız. Suriyelilerin vergiden ve yasal yükümlülüklerden muaf şekilde iş yaparak haksız rekabet etmesini önleyeceğiz. Sosyal güvenlikte norm ve standart birliğini sağlayacağız. Esnaf aleyhine olan farklılıkları ortadan kaldıracağız. Esnafın kira stopajını kaldıracağız. Esnafın kira, araç gideri vb. iş yeri masraflarını vergiden düşebilmesini sağlayacağız. Esnafa yıllık ödediği vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız. Esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi dükkân sahibi olmasını sağlayacağız. Kredi Kefalet Kooperatiflerini güçlendirecek, kredi miktarlarını artıracağız. Aynı alanda iş yapan esnafın çarşılar ve sanayi siteleri halinde örgütlenmesine destek olacağız. Ortak malzeme ve hizmet kullanımı ile giderlerini düşüreceğiz. Esnafın kurduğu kümelenme şirketleri ve sosyal işletmelere vergi avantajı sağlayacağız…”

Editör: TE Bilişim