CHP Milletvekili adayı Endüstri Mühendisi Gazeteci Yazar Ömer Fethi Gürer bizim düşünce yapımızda ötekisi yoktur. Ülkemizde ve dünyada barıştan yana bir partiyiz.

 

 Öncelikle ülkemizde siyasallaşan kurumların  asli dokularına dönüşünü sağlayacağız. Bireysel ve toplumsal özgürlükleri, toplumsal refahı, yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını temel alan bir güvenlik anlayışını esas alacağız. Ülkemizin güvenliğini sağlayacak önlemler alırken, devlet  ve yurttaşlar arasında  karşılıklı güvene  dayalı  bir anlayışla  hareket edeceğiz. Hukukun üstünlüğü ilkesini ve toplumsal uzlaşıyı yeniden tesis edeceğiz, Yurttaşlarına şüpheyle bakan, bireyleri kollama ve ya suçlamaya yönelik  anlayış ve uygulamalara son vereceğiz. Türkiye Cumhuriyetinin temel niteliklerine ve Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkacağız. Demokrasi, huzur ve barışı, ulusal birlik ve egemenlikten, taviz vermeksizin eşit  yurttaşlık temelinde tesis edeceğiz. “dedi.

NİĞDE’DE ÇİFTÇİ HAKETTİĞİ DEĞERE ÜRÜNÜNÜ SATAMIYOR

 

Gazeteci Yazar Endüstri Mühendisi Ömer Fethi Gürer Niğde’de patates,elma türü ürünlerin toplanma işlemlerinin sona erdiğini, ancak üreticinin  ekerken dikerken  yaptığı masrafı, üründen alamadığını da söyledi. Ülkeninde, Niğde’nin de sorunlarını biliyoruz diyen Gürer  “biz üretenin yanındayız üretmeyen toplumlar yok olmaya mahkumdur. Tarım hayvancılık gibi alanlarda Niğde  daha çok yatırım almalı idi.Patates,elma,lahana gibi ürünlerde ülkemizde ilk sırada olmasına rağmen çok yönlü ürünün işlenmesini sağlayacak bir  entegre bir tesis dahi yoktur. Patates  ürünün bu yılda ne olacağı meçhul bir süreç başlamıştır. İlk ürün değerinde satılırken  hasat yaygınlaşınca ürün maliyeti altında alıcı bulur duruma gelmiştir. Depolanan patates değer bulup bulamayacağı zamana kalmıştır. Ürünlerin girdi fiyatları artarken üründen gelir düşmesi çiftçinin zor durumda kalmasına neden olmaktadır. Hayvancılıkta da benzer durum yaşanmaktadır. Niğde tarım ve hayvancılıkta sorunlu durumdadır. Köylerde yaşamın devamı ve üretici çiftçinin yaşaması için mutlaka ürünün değer bulması  gereklidir.Ürünün pazarlama sorununun ortadan kalkması içinde,tarım ve hayvancılıkta sorunların  aşılması içinde devlet desteği gereklidir”dedi.

NİĞDE TURİZMDEN YETERLİ PAY ALAMIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Ömer Fethi Gürer  Niğde ilinin onbin yılı aşan bir tarihe sahip olduğunu ve her  yöresinde tarihin izleri bulunduğunu söyledi. Gürer Niğde için tarım ve hayvancılık dışında gelişme ve aşama sağlanacak en önemli alanın turizm olduğunu belirtti. Niğde turizmden gereken payı alamadığını söyleyen CHP Milletvekili adayı Ömer Fethi Gürer  Her alanda zenginliği olan Niğde’de ne yazık ki yaşayanlar bu varlıkların getirisinden yararlanamıyor”diye konuştu. Niğde’de İnanç turizmi, kaplıca turizmi,doğa turizmi,tarih ve kültür turizmi adına her özelliğin bulunduğuna vurgu yapan Gürer Niğde ülkemizde de Dünya da da var olan değerleri ile gündeme taşındığında sorunlarının aşılması gerçekleşecektir”dedi.

HERKESİM SORUNLU

Niğde ilinde herkesimin sorunları olduğunu  belirten CHP adayı Gürer emekli,öğretmen, işçi, çiftçi,esnaf,sanayici,genç,kadın,engelli,işsiz kim ile konuştu isek sorunları var. Ülkemizin  içinde bulunduğu sıkıntıların çözümü içinde, halkımızın sorunlarının aşılması içinde 1 Kasımda  oylar CHP’de birleştirilmelidir. Önce Türkiye seçim bildirgesi ile CHP iktidara hazırdır ve sorunları çözecek birikime bilgiye inanca sahiptir.”dedi.

 


Editör: TE Bilişim