Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Altunhisar ilçesi ile kasaba ve köylerinde vatandaşlarla buluştu. Keçikalesi, Karakapı, Uluören, Akçaviran, Ulukışla, Çömlekçi, Yakacık ve Altunhisar Merkez’de ziyaretlerde bulundu.

Vatandaşlarla sohbet eden Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer sorunları da dinledi. Hasan dağ eteklerinde kurulu yerleşim yerlerinin tarihi anlamda da önemli yerler olduğuna vurgu yapan Gürer tarım ve hayvancılık alanında bölgenin gelişimi yanı sıra turizminden de nasibini alması gerektiğini ifade etti. Ankara-Adana karayolundan da görülen Keçi Kalesi’nin onarılması ve turizme açılması yanı sıra Altunhisar Merkez, Yeşilyurt, Ulukışla’nın Avören bölgelerinin öncelikle ele alınması gereken tarihin önemli izlerini taşıyan yerler olduğunu belirtti. Çömlekçi Köy ’de son ustanın yürüttüğü çalışma ile ayakta kalan çömlek yapım işinin de geleceğe taşınmasının önemine değindi. Bu konularda çalışmalarda bulunacağını da ifade etti. Niğde ilinin Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Projesi kapsamına alınmamasının çok önemli bir eksiklik olduğunu ve bu anlamda Niğde tarımın büyük bir fırsat kaçırdığını da söyleyen Gürer Tarım, Hayvancılık ve turizm ile gelişen Niğde’nin geleceğini doğru şekillendiren bir il durumuna ereceğini ifade etti.

OBRUK KÖYÜ SU SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Bor İlçesine bağlı Obruk Köyüne de ziyarette bulunan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer geçmişte gazeteci olarak gündeme taşıdığı Obruk Köyü sulama suyu konusunun halende çözülmemiş olmasının bölgede sulu tarımın gelişememesine neden olduğunu ifade etti. Gürer Köy halkının on kilometre ötede Konya iline bağlı yerlere kuyu açma izni verildiğini Obruk köyüne bu iznin verilmediğini belirtmeleri üzerine konuyla ilgileneceğini söyledi. Köyde okulu da ziyaret eden Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer köy halkının taşımacılık ile önemli bölümünün köy dışına gitmek zorunda kaldığını bölgede sulama suyu sorunun çözüm bulması halinde göçün durup tarımın gelişeceğini düşündüğünü da ifade etti. Uluören köyünde de sulama suyu sorunun varlığına değinen Gürer bu bölgede sorunun giderilmesi amacı ile çalışılmalarda bulunulması gerektiğinin altını çizdi.

Editör: TE Bilişim