CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer  “ Uluslararası Adalet ve Hukukun Üstünlüğü Enstitüsü’nün düzenlediği çalıştaya Cumhuriyet Halk Partisi grubu adına katılmak üzere Malta’ya gitti. Adalet ve Kalkınma Partisi’nden bir Milletvekili ile Malta’ya  giden Ömer Fethi Gürer iki gün sürecek çalıştayda yer alıyor.

Çalıştayın ilk gününde açılış konuşmasını Malta Temsilciler Başkanı Angelo Farrugia yaptı. “Terörle mücadele çok yönlü zorluklar içeren bir konu. Hukukun üstünlüğüne uygun bir terörle mücadele süreci olmalıdır”dedi.

Malta Dışişleri Bakanı George Vella da “Şiddet ve nefret, toplumun en temel haklarından mahrum kalmasına neden oluyor. Terörü önleme çabaları ortak olmalı. Toplum radikalleşmeye karşı korunmalı” ifadelerini kullandı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in katıldığı Uluslararası Adalet ve Hukukun Üstünlüğü Enstitüsü Doğu, Batı ve Kuzey Afrika  ile Ortadoğu ülkelerinin, terörizmle mücadelede etkin bir ceza adaleti sisteminin oluşturulması ve hukukun üstünlüğüne dayalı  uygulamaların yerleştirilmesi bakımından kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla  çalışmaktadır. 11 kurucu üye ülkeden Türkiye’nin yanı sıra İngiltere, ABD, Fransa, Cezayir, İtalya, Ürdün, Malta, Fas, Hollanda, Nijerya, Tunus yer alıyor.  Türkiye dahil 29 ülke ve AB katılımıyla oluşturulan Terörizmle Mücadele Küresel Forumu 22 Eylül 2011 tarihinde hayata geçirilmişti.

Terörizmle Mücadele Küresel Forumu’nun, şiddete varan aşırıcılık ve terörizmle  mücadele alanında  ihtiyaçların tespiti, ihtiyaç duyulan alanlarda  uzmanlık ve kaynak  tahsisi ile bu  bağlamda  küresel terörizmle mücadele  işbirliğinde  sivil  unsurların pekiştirilmesini hedefleyen bir platform olduğu ifade ediliyor.

 

 
Editör: TE Bilişim