Çiftlik İlçe Başkanı Turgay Yıldız, Bozköy Belediye Başkanı Yalçın Tekeli, Azatlı Belediye Başkanı Şahin Polat  ziyaret eden ve yurttaşlarla görüşen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ülkemizde artan sorunların varlığına dikkat çekti. Terör ve ekonomik konulara değindi ve sorumluların sorumsuz  gibi davrandığı bir döneme erdik dedi.

ENGELLİ VE EMEKLİ MAAŞLARINI DAHİ TIRPANLADILAR,
Niğde  Milletvekili  ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer   engelli ve emeklileri şok eden maaş kesinti ve düşmeleri yaşandığını da belirterek  beş yıldır yanlış ödeme yapmışız diye Bağkur emeklisinin maaşını kesip birde geçmiş ödemeleri tahsil edildiğinin belgelerine sahip olduğunu da anlatarak engellilerin durumunda da bir evde gelir tespiti ile değerlendirme yapılarak maaş kesintileri oluşturulmaktadır. Aldıkları  maaş ne ki, dar gelirli zor geçim sağlayan insanlara yapılan bu uygulama kabul edilebilir bir durum değil. Onlarca mağdur vatandaşımız var. Hesaplama  hatasını yapan vatandaş değil ki yıllardır süren uygulamayı pardon diye kesmek adil bir davranış biçimi olarak görülemez “dedi.

SORUNLARIN SORUMLULARI SORUMSUZ GİBİ DAVRANIYOR
 
Niğde  Milletvekili Ömer Fethi Gürer AKP Hükümetleri döneminde yaşanan terör, doğal afet ve kazaların başka bir dönemde olmadığını da altını çizerek eğer kendilerinden olmasa bu  süreci uğursuzluk ile ifade ederlerdi. Şimdi ise pişkin pişkin muhalefeti suçlayıp işin içinden sıyrılıyorlar. Hükümet olarak her olanağa sahipler. Teknolojik olarak dünyanın erdiği durumda ortada. İstedikleri yasayı mecliste geçirme  olanakları var. İşlerine gelen düzenlemeleri yapıyorlar. Dert yanmaya ve olayları çarpıtmaya hakları yok. Sorunların  sorumluları sorumsuz gibi davranıyor. Beceriksiz ve başarısız bir iç ve dış politika izliyorlar. Toplumu ayrıştırdılar. Komşu ülkeler ile ilişkileri bitiridiler. Esnaf,işçi çiftçi, herkes sorunlu durumda ama sorumluk iktidarın olduğu halde sorumluluğunun gereğini yapmıyorlar. Onca insanımız ya şehit ya bombalamalar ile aramızdan ayrıldı. 1 Haziran 2015 beri Kıbrıs  savaşında verdiğimiz şehitlerden fazla şehit verdik  Hala bir istifa etme  gereği duyan yetkili olmadı ” dedi.

ESNAFA DOĞRU BİLGİ VERİLMELİ
Niğde  Milletvekili Ömer Fethi Gürer hükümetin esnafa sürekli vaat verip paket açıkladığını ancak esnafın bu paket ve açıklamalardan fayda görmediğini belirtti. Esnaf giderek yok oluyor vaat değil icraat bekliyor. Her geçen gün geçim sıkıntısı yanında iş yerleri kapanıyor.İcralık duruma düşüyor. Verileceği söylenen krediler ise sözde kalıyor”dedi.

 
NİĞDE MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER YOKSULLUK GİDEREK YAYGINLAŞIYOR
Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili ve KİT komisyon üyesi Ömer Fethi Gürer  Ulukışla ilçesini ziyaret etti. İlçe örgütünde ilçe Başkanı Birol Önder ve partililerle görüşen Gürer  daha sonra kahve ziyaretinde bulundu. Vatandaşlarla sohbet etti.
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer CHP olarak halkın sorunlarını meclise taşıyoruz. Terör sona ermesi için hükümete her türlü desteği sağlıyoruz. Meclise getirilen yasalarda yanlış olanları dile getirip halkın yararına düzenlemeler istiyoruz. Hükümet genelde yandaşlarını koruma adına kanunlar çıkarıyor gerekli muhalefeti yapıyoruz”dedi. Niğde ilinin sorunları ile ilgili çok sayıda  yazılı ve sözlü soru önergesi verdiğini, halkın sorunları ile ilgili meclis araştırmaları ve kanun teklifleri ile verilen görevi yapmak için çalıştığını ifade  eden  Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer son bir ayda çıkan kanunlara da değindi. Elektrikte Kayıp Kaçak düzenlemesi ile  halkın sırtına yeni yük bindirildiğini söyleyen Gürer  şöyle dedi. Kayıp Kaçak düzenlemesi elektrik parasını düzenli ödeyen vatandaşlara  elektrik  şirketleri üzerine kalan kayıp kaçak bedellerinin yansıtılmasıdır. Yani özelleştirilmiş elektrik şirketlerinin zararları halkın sırtına yüklenmiştir. Ödeme yapmayan kaçak elektrik kullananın ödemediği tutar özel elektrik şirketlerine kalırken bu düzenleme ile halkın sırtına yüklenmiştir. Yine  Yargıtay  Danıştay kanunu ile  2011’de ve 2014 artırılan  hakim sayıları bu kere en düşük sayıya indirilmiş ve  Cumhurbaşkanı seçimine bırakılmıştır. Bu yasa düzenlemesinde son aylarda  bazı şirketlere  yüksek ücretlerle atanıp şirket batıran  kayyımların sorumlulukları  kaldırılarak  koruma zırhı sağlanmıştır. Bayram öncesi yurt dışında parası olanların yurt içine paralarını getirmelerine yönelik düzenlemede bir tür kaynağı belirsiz paranın aklanmasına yönelik bir hamledir. Bu üç yasa hükümetin bakışının göstergesidir. Vatandaş yoksullaşmakta sorunlar artmakta hükümet yandaşlarını kayırmak ve korumak adına  kanunları meclisten çıkarmaktadır.”dedi.

NİĞDE’NİN SORUNLARI, HALKIN SORUNLARI İSE ÇÖZÜM BEKLİYOR
 
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  halkın sorunlarının çözüm beklediğine dikkat çekerek işçisi esnafı sanayicisi emeklisi engellisi genci yaşlısı ile kime sorsanız bir derdi var. Dar gelirlilerin geçim sıkıntısı artıyor. Çiftçiler ürünlerini değerine satamıyor üreticisi ürürünü değer bulmazken tüketici vatandaşta aracılar nedeni ile pahalı ürün almak zorunda kalıyor. köyler  boşalıyor.Göç durmuyor. Kıraç arazilerim sulama sorunu çözüm bulmadı. Ulukışla  Tepeköy, Şeyhömerli, Kolsuz, Hasangazi, Karacaören, İmrahor ,Horoz gibi köylerde sulama suyu ile ilgili sorunlar giderilmelidir. Darboğaz göleti Orman ve Su işleri bakanına da iki kez ilettim söyledim konuştum  oranın ele alınmasını sağladık. Kapalı sulama sistemi gölet olan yerlerde ailen yapılmalı, bölgede damlama sulama  yaygınlaşmalı. Ulukışla ilçesi ve köylerde  içme suyu sorunları  Kalmamalı,Şekerpınar suyu için verilen söz tutulmalı. Kiraz üreticisi içinde ürünün Ulukışla da işleneceği tesisler kurulmalı. Ulukışla  demiryolu ve karayolu merkezi ama sorunlarına yıllardır gereken çözümler üretilmedi. Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı turizmden pay alması için tanıtımı yapılmalı. Ulukışla çevre yolu gerçekleştirilmeli. Ulukışla sorunlarına  gereken önem verilerek  bölgede  yayla turizmi ve doğa turizmi ile var olan potansiyelinden  Niğde olarak yararlanılmalıdır. Kaleleri, hanları, antik dönem kazı alanı,gölleri endemik bitkileri, nesli tükenen kurbağaları,eski maden ocakları,mağaraları,ürünleri ile Ulukışla daha çok tanınır kılınıp gelişimi için bölgeye yatırımlar taşınmalı. Üniversite bağlı Meslek Yüksek Okulu  kapasitesi artırılarak farklı alanlarda bölümlerde kazandırılmalı ”dedi.    
 

 
Editör: TE Bilişim