CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer   asli görevi gazetecilik olmayan fakat herhangi bir yayın organında üç binden fazla köşe yazısı yayınlanan kişilere sarı basın kartı verilmesi için kanun değişiklik teklifi verdi.
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Kanun teklifi gerekçesinde,“Düzenli olarak gazetelerde köşe yazısı yazan ancak farklı meslek gruplarından olan kişiler özünde toplumda ‘gazeteci’ olarak tanımlanmaktadır.

Düşünce üreten ve gönüllülük çerçevesinde çoğunluğu yazı yazan bu kişilerin  sarı basın kartı taşıması yaptıkları üretimle bağdaşır bir durumdur.  Ülkemizde bir gazeteden sigortalı olup, bir satır yazı yazmadan matbaa işleri yapan bir çok kişide sarı basın kartı olduğu gerçektir.
Bu bağlamda gazetelerde her gün köşe yazarlığı yapan kişiler, toplumda, gazetecilik mesleğiyle daha özdeş görülmektedir. Bu nedenle sarı basın kartı verilmesi doğru olacaktır.”dedi. Gürer bu teklifinin kanunlaşması durumunda özellikle yerel basında köşe yazarlarının sayısında artış da oluşacağını ve daha çok düşünce yazılan, paylaşılan bir sürecin  doğabileceğine de  dikkat çekti.
 
 
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA
8/6/1984 tarihli ve 231 sayılı Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede değişiklik yapılmasına dair teklifim gerekçesi ile birlikte ektedir.  Gereğini saygılarımla arz ederim. 
                                                                                                             Ömer Fethi GÜRER
     Niğde Milletvekili
 
 
 
BASIN YAYIN VE ENFORMASYON GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ
 
MADDE 1-8/6/1984 tarihli ve 231 sayılı Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
 “EK MADDE 4- Asli görevi gazetecilik olmayan fakat herhangi bir yayın organında üç binden fazla köşe yazısı yayınlanan kişilere sarı basın kartı verilir.”
MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.
 

 
 
Editör: TE Bilişim