CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer patates ve elma için Meclis araştırması istedi. 22 CHP milletvekili Gürer araştırma önergesine imza verdi.

TBMM ‘de okunan ve sırası geldiğinde görüşülecek olan Meclis araştırması isteğinde CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle dedi:“Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına; Niğde İlinde 250 bin dekar patates tarımı yapılmaktadır. Nevşehir’le birlikte ülkemizin en çok patates üretimi yapılan bölgesidir. Niğde'de 228 bin dekar bahçede elma yetiştiriciliği yapılmaktadır. 11 bin dekar alanda da organik elma yetiştirilmektedir. Patates ve elma ürününde yıllık ürün artışı olduğunda her yıl üretici sorun yaşamaktadır. Halen Niğde'de patates ve elma depoda kalmış, üretici mağdur durumdadır. Sorunun kalıcı bir çözüme ermesi, mevcut ürünün pazarlanması, üretici zararının karşılanması, gelecek yıl benzer sorunların yaşanmaması için kalıcı çözümleri de kapsayacak bir çalışma ile üreticiler ve sorunlarının irdelenmesi gerekmektedir. Elma ve patates yetiştiriciliğinin, dolayısıyla elma ve patates üreticilerinin sorunlarının araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Anayasa’nın 98, İç Tüzük ’ün 104 ve 105'inci maddeleri uyarınca bir Meclis araştırması açılmasını arz ederim.”

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer      patates ve elma için verdiği araştırma önergesine imza veren milletvekilleri de-“ Hüseyin Çamak     (Mersin)- Özcan Purçu   (İzmir)- Niyazi Nefi Kara  (Antalya)-Mazlum Nurlu    (Manisa)- Orhan Sarıbal   (Bursa)- Şerafettin Turpcu   (Zonguldak)- Kadim Durmaz   (Tokat)- Muhammet Rıza Yalçınkaya   (Bartın)- Yakup Akkaya  (İstanbul) Seyit Torun   (Ordu)- Namık Havutça   (Balıkesir)- Serkan Topal   (Hatay)- Haydar Akar   (Kocaeli)- Okan Gaytancıoğlu  (Edirne)- Akif Ekici    (Gaziantep)- Kazım Arslan   (Denizli)- Hüseyin Yıldız    (Aydın)- Candan Yüceer     (Tekirdağ)- Gülay Yedekci    (İstanbul)- Ali Akyıldız  (Sivas)- Sibel Özdemir   (İstanbul)

 
Editör: TE Bilişim