CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer  TBMM yaptığı konuşmada patates üreticilerinin sorunlarını Meclise taşıdı ve  Tarım Bakanına çağrı yaptı.
 
Niğde ilinde patates ekimi yapılan köy ve kasabaları ziyaret ettiğini belirten Gürer “ Yaz sökümünü yapamayan patates üreticisi perişan durumda”dedi.
 
Patatesin maliyetine alıcı bulamadığını ifade eden Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Mecliste yaptığı konuşmada şunları söyledi:“
 
Niğde ilinde 227.466 dekar alanda patates ekimi yapılmaktadır. TÜİK verilerine göre, geçtiğimiz yıl 674.773 ton patates üretimiyle Niğde ili ilk sırada gelmektedir ancak kayıt dışıyla, 1 milyon ton üzerinde Niğde'de patates ürünü yetişmektedir.

    Bu hafta, Niğde'de Altunhisar, Alay, Tırhan, Hasaköy, Gölcük, Orhanlı, Edikli, Konaklı'da çiftçilerimizle görüştüm. Bu yıl yaz ürünü çıktığı hâlde, ne yazık ki tüccar almadığından, ürünün büyük bölümü tarlada kalmış. Şu anda maliyeti 40-50 kuruş arasında değişen patates, ne yazık ki 10-15 kuruşa alıcı bulmuyor.

    Bu noktada, Tarım Bakanlığımıza çağrıda bulunuyorum: Geçtiğimiz yıl, 200 bin tona yakın patates çürüdüğü için üretici çok mağdur oldu. Bu yıl da yaz ürününde bu sorun yaşanırsa, kışın depoya konulacak üründe de benzer durumun yaşanması büyük mağduriyetlere yol açar. Köyden kente göçler devam eder. Bu anlamda acil bir planlama gerekiyor. Diğer bölgelerde de patates ürünüyle ilgili şikâyetler var. İlk elden yurt içi satışı gerçekleşirse iyi olur.”dedi
 

 
Editör: TE Bilişim