CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, seçim çalışmalarını Çiftlik ilçesine bağlı kasaba ve köylerde sürdürdü. Ziyaret ettiği yerleşim birimlerinde coşkulu kalabalıklara hitap eden Gürer, AKP’nin 16 yıldır Niğde için verdiği söz ve vaatlerin yerine getirmediğini belirterek, “ Çevre iller arasında en sahipsiz ve en fakir il haline getirilen Niğde, CHP iktidarında kalkınacak” dedi. 

CHP HEYETİNİN ÇİFTLİK ÇIKARMASI…

24 Haziranda yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel seçimine sayılı günler kala, köy ve kasaba ziyaretlerini yoğun bir tempoyla sürdüren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in dünkü durağı Çiftlik ilçesine bağlı kasaba ve köyler oldu. Ömer Fethi Gürer, beraberinde milletvekili adayları Ahmet Oğuz Özmen, Nagehan Eskioğlu, Merkez ilçe Başkanı Kamil Davarcı, Çiftlik ilçe Başkanı Turgay Yıldız ve parti yöneticileriyle birlikte Azatlı, Bozköy ve Divarlı kasabalarının yanı sıra Kitleri, Kula, Şeyhler, Mahmatlı köylerini ziyaret etti. 

KÖY VE KASABALARDA GÜRER’E BÜYÜK İLGİ 

Ziyaret ettiği köy ve kasabalarda büyük bir ilgi karşılanan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP hükümetinin eğitim, sağlık, ekonomi, iç ve dış politika, tarım ve hayvancılık gibi alanlarda uyguladığı politikaları eleştirip CHP iktidarında hayata geçirecekleri projeleri açıkladı. 

 

AKP, ARTIK TÜRKİYE’Yİ YÖNETEMİYOR 

AKP hükümetlerini 16 yıldır, ülkeyi her alanda önemli bir çıkmazın içine soktuğunu anlatan Ömer Fethi Gürer, köylerde tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiğini, art arda gelen zamlarla insanların alım gücünün azaldığını, esnaf ve sanatkârın siftah yapmadan kepenk kapattığını söyledi. Tek Adam rejiminin iç ve diş politikada da olumsuz sonuçlarının gittikçe arttığına dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, Türkiye’nin artık ‘dost’ diyebileceği bir ülke kalmadığını vurguladı. 

VERDİKLERİ SÖZLER BOŞ ÇIKTI 

AKP hükümetlerinin 16 yıldır Niğde’yi de ihmal ettiğini belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu kente 16 yıldı tek ciddi bir yatırım bile yapmadılar. Havaalanı yapılacağını söylediler, yapmadılar, 5 yıldır 30 kilometrelik Ketençimeni yolunu bile yapamadılar. Aladağlardan sulama suyu getireceğiz dediler, 16 yıldır getiremediler. Tıp fakültesi hayırlı olsun dediler, 50 -60 öğrenci aldılar ama hastane diye bir şey yok, Niğdeliler halen büyük şehirlerde doktor arıyor. Gübre fabrikası hayırlı olsun dediler, ortada fabrika yok, Çinliler gelip Niğde’de 200 fabrika kuracak dediler, altı bağlar gazeli çıktı. Niğde’de petrol çıktı, herkes zengin olacak dediler, ortada petrol yok” diye konuştu. 

AKP’DEN ÖNCE NİĞDE’YE KAZANDIRILAN YATIRIMLAR 

Demiryolu, Gebere Barajı’nın, elektriğin, hastanenin Niğde’ye CHP zamanında kazandırıldığını anımsatan Ömer Fethi Gürer, “1952’de iplik fabrikası, Menderes zamanında Niğde’ye kuruldu. 1963’de Çimento fabrikası, 1969’da askeri fabrika açıldı. 1974’de rahmetli Erbakan zamanında Birko fabrikası açıldı, bunlar kapattı. 1983’de şeker fabrikası açıldı, bunlar sattı. 1992’de SHP-DYP koalisyonu zamanında Niğde Üniversitesi açıldı, aynı dönemde Organize Sanayi Bölgesi kuruldu” dedi. 
“Niğde’de ne varsa hepsi  AKP’den önce diyen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Onlar bu bölgeye hiçbir şey kazandırmadı. 16 yıldır iktidarlar; Niğde’ye hiçbir şey yapmadılar. Niğde için söylediklerinin ve vaatlerinin yüzde 90’ı  boş çıktı. Bu kent,  bölgede en sahipsiz ve en fakir il haline getirildi” şeklinde konuştu. 

RANTÇIDAN DEĞİL, DAR GELİRLİDEN YANA OLACAĞIZ 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP iktidarında Niğde’nin kalkınacağını da ifade ederek, “İşi olmayana iş, aşı olmayana aş vermek için çalışacağız. Yoksuldan yana, dar gelirliden yana, emekliden yana, işçiden yana, esnaftan yana, nakliyeciden yana olacağız. Onlar gibi ranttan yana olmayacağız” ifadelerini kullandı. 

CHP’NİN TARIM VE HAYVANCILIKLA İGLİLİ PROJELERİ 

Ömer Fethi Gürer, CHP İktidarında tarımsal üretimde tohum, gübre ve tarım ilacı gibi girdilerin vergilerin düşürerek, maliyeti indireceklerini, çiftçilerin tarımsal kredi borçlarının faizlerinin tamamının silineceğini, şeker fabrikalarının özelleştirme ihalelerinin iptal edileceğini, şeker pancarı üretimini artıracaklarını, tarımsal sulamada su kullanımına desek sağlayacaklarını ve patates üreticisine ürünlerini çürütmeyeceklerini  bildirdi. 

CHP iktidarına tarım ve hayvancılığa yönelik her türlü teknik ve danışmanlık desteğini vereceklerini, bu kapsamda 40 bin ziraat mühendisi ve veteriner hekim ile tekniker istihdam edeceklerini açıklayan Ömer Fethi Gürer, Niğdeli üreticilerin yaşadığı tüm problemleri çözeceklerini, bir tarım kenti olan Niğde’nin her türlü destek ve teşvikten faydalanmasının önünü açacaklarını da sözlerine ekledi.  

 

https://www.youtube.com/watch?v=2-g_39whqVw&t=36s

https://www.youtube.com/watch?v=eHt12FqnFFg

https://www.youtube.com/watch?v=DDOFHWQswdk&t=33s
 

Editör: TE Bilişim