CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Niğde’de yaşanan sulama suyu sorununa dikkat çekti. Gürer, bazı köy ve kasabaların gölet taleplerini dile getirirken gölet yapımı yarın kalan köylerde yaşanan sorunlara da işaret etti.

CHP Niğde Milletvekili Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak, sulama suyuyla ilgili sorunların hat safhaya ulaştığını anlattı. Rekoltenin düştüğünü, dışa bağımlılığın arttığını söyleyen Gürer, Niğde’nin ilçe, köy ve kasabalarında yaşanan gölet sorunlarına dikkat çekti.

HALAÇ VE İMRAHOR YARIM KALAN GÖLETLER

Halaç ve İmrahor köylerinde gölet yapımlarının yarım kaldığını belirten Gürer, Sulama suyunda problem sürmekte, toplulaştırmayla ilgili şikâyetler almaya devam etmekteyiz” dedi.

GÖLET BEKLEYEN KÖYLER

Niğde’de çok sayıda köyün bekleyen gölet talebi olduğuna dikkat çeken Gürer, “Güney, Darboğaz'daki gölet sorunu devam etmektedir. Kolsuz, Madenköy, Himmetli, Karanlıkdere, Bekçili, Gökbez, Havuzlu, Ovalıbağ, Şeyhler, Yakacık, Porsuk, Emirler'de gölet ihtiyaçtır” diye konuştu.

AKP ÇİFTÇİNİN CANINA OKUDU

İdris Turgut mu Emrah Özdemir mi? İdris Turgut mu Emrah Özdemir mi?

Gürer,TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasını, “ Adalet ve Kalkınma Partisinin yirmi yılda uyguladığı yanlış politikalar çiftçinin ve besicinin canına okumuştur. Kısa yoldan bu gidişten vazgeçilmeli; çiftçiye, besiye doğru destek verilmeli, üretici korunduğu gibi, tüketicinin de korunması sağlanmalıdır” şeklindeki sözleriyle tamamladı.

Editör: TE Bilişim