CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde ve çevresinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımına başlanan ancak tamamlanamayan projeleri, soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Gürer, Ankara-Niğde otoyolu, Niğde-Tepeköy-Çiftlik yolu, Yeşilgölcük çevre yolu ile Garipçe, Yahyalı ve Bor kavşaklarında devam eden çalışmalarda hangi aşamada olduğunu sordu.

ANKARA-NİĞDE OTOYOLU HANGİ AŞAMADA?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan Cahit Turhan tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, yapımına 2017 yılında başlayan Ankara-Niğde otobanında hangi aşamaya gelindiğinin açıklanmasını istedi. Yolun fiziki gerçekleşme oranının hangi noktaya erdiğini soran Gürer, otobanın trafiğe açılacağı tarihin belli olup olmadığının belirtilmesini de istedi.

7 YILDIR TAMAMLANAMAYAN YOL

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yapımına 2013 yılında başlanan 35 kilometre uzunluğundaki Niğde-Tepeköy-Çiftlik yolunun akıbetinin de açıklanmasını istedi. Gürer, bu yolun fiziki gerçekleşme oranını soran Gürer, yolun ne zaman trafiğe açılacağının açıklanmasını istedi.

KAVŞAK ÇALIŞMALARI

CHP Milletvekili Gürer, ayrıca Niğde-Kayseri devlet yolu üzerindeki Garipçe yol ayrımı, Yahyalı yol ayrımı ve Bor yol ayrımındaki kavşak çalışmalarının ne zaman bitirileceği sordu.

HER YIL AÇILACAK DENİYOR!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde ilinde başlayan yatırımlar süresi içinde bitirilmiyor.7 yılda 35 km Niğde-Çiftlik İlçe yolunda yol yapım çalışmaları tamamlanmadı. Son üç yılda her yıl açılacak diye açıklama yapıldı ancak yol tamamlanmadı. Son olarak 2019 sonu diye açıklama yapıldı halen yol tamamlanmadı. Niğde-Ankara otoban yol yapımı da süresi içinde tamamlanmadı. Yol bu yılda bitecek görülmüyor. Niğde kavşaklarda yapılacağı açıklanan üst geçitlerde sözde kaldı. Niğde her ilçesinde başlayıp yarım kalmış yıllardır sürüncemede olan bir yatırım var. Neden Niğde süresinde yatırımlar tamamlanmaz. Bu durumda ayrıca sorgulanması gereken bir durumdur” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim