Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Başbakan'ın Niğde Meydanına gelerek söz verdiği  Niğde Havaalanı 2016 yılı programına alınacak mı? diye sordu.


Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’dan Niğde Havaalanını sordu.

 

Niğde ilinde 1995 yılında ihalesi yapılan ancak temel atma töreni ile kalan havaalanı her seçim döneminde olduğu gibi 1 Kasım sıkça gündeme gelmiş ve yapılacağı yönünde açıklamalaryapılmıştı. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konunun en yetkili kişi tarafından açıklığa kavuşturulması için bir soru önergesi verdi.

 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer soru önergesinde havaalanının sürecini anlattı ve 2016 yılında yapılıp yapılmayacağının yanıtlanmasını istedi.

 Ömer Fethi Gürer verdiği soru önergesinde şu ifadelerde bulundu;

“Niğde ili Bor İlçesi Emen Ovası’nda 1995 yılında 260.000 TL keşif bedelle ihale edilen ve 1996 yılında İl Özel İdaresi tarafından yaptırılmak üzere temeli atılan havaalanı 20 yıldır temel atıldığı halde kalmıştır. Niğde ili bulunduğu coğrafya nedeni ile önemli bir konuma sahiptir. On bin yıllık tarihe sahip Niğde ilinde, tarım ve hayvancılığın yanında Organize Sanayi ve Üniversitenin de varlığı ile Havaalanı önemli bir ihtiyaçtır. Yatırımcının da, Üniversite ile işbirliği yapacak olanda Havaalanı varlığını önemsediği bir gerçektir.  Niğde ili de yurt içi ve yurt dışında yaşayan önemli bir potansiyeli bulunmaktadır.Çevre illerin örneğin Nevşehir-Kayseri arasında mesafenin yakınlığına rağmen ayrı ayrı havaalanları yapılmış ve faal durumdadır.  Ayrıca Üniversitenin gelişmesi, Sanayinin gelişmesi, Niğde ilinin turizmden beklenen payı alabilmesi için Havaalanı bir zaruret durumuna gelmiştir. Bu nedenle;

1-2016 yılında Niğde havaalanın yapılması için bir çalışma düşünülmekte midir?

2-Havaalanı yapılacak ise 2016 yılı bütçesinden bir ödenek yer almakta mıdır? Tutarı ne kadardır?

3-Havalanının bölgede yapılmaması halinde gerekçe ve neden nedir?

 

Editör: TE Bilişim