CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Adliye Sarayını TBMM gündemine taşıdı. Süresi içinde tamamlanamayan yatırım için ilgili bakanlıklara önerge veren Gürer, inşaatların ne zaman tamamlanacağını sordu. 
 
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde Adliye Sarayı inşaatı için Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e, soru önergesi yöneltti. 
 
CHP Milletvekili Gürer, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, yapımına 2015 yılında başlanan ve 700 gün içinde tamamlanacağı açıklanan Niğde Adliye Sarayının aradan 2 yıl geçmesine rağmen henüz  inşaat tamamlanamadığını belirtti. Eski Şehirlerarası Otobüs Terminali yanında 21 bin metrekare kapalı alan üzerinde yapımı devam eden Adliye Sarayı inşaatındaki gecikmenin nedenini sordu. Gürer, “Adliye Binası durma noktasında iken dönemin Bakanı Bekir Bozdağ’a 2016 bütçe görüşmelerinde sözlü olarak durumu ilettim. Mecliste konuyu gündeme getirdim. Soru önergesi verdim. Bakan Bozdağ gecikmeyi kabul edip yapılması için çalışmalarda bulunduklarını ifade etti. Bu arada Niğde'de konuyu kamuoyu ile paylaştığımda yapılan açıklamalarda Adliye Sarayının hızla ilerlediği ve 30 Haziran 2017’de tamamlanacağı açıklandı. Geçen sürede çalışmalar tamamlanmadı. İnşaat devam ediyor. Süre geçti. İnşaat bilgileri yer aldığı panoda yazılan süre çoktan aşınca çözümü panoyu yerinden sökmekte buldular. Panoyu sökeceklerine işin söyledikleri gibi bitişini sağlasalardı. Nedense Niğde’de ihalelerin, süresi içinde bitmeme âdeti oluştu. Her konuda Niğde üvey evlat. Yeni Bakan bir an önce bitmesi için gerekli girişimleri yapmalıdır. Bu konun takipçisi olacağım” dedi.
 
Gürer, Niğde’de Eski terminal binasının olduğu yerde yaptırılacak olan dört katlı binanın 700 günde bitirileceği, 24 milyon 300 bin TL bedelle ihale edildiğini anımsattı ve hızla yapılıyor diye yapılan açıklamaları hatırlatıp “AKP’nin hız anlayışı yerinde sayarak koşar gibi yapmak. Niğde halkı birden çok yatırımda bu durumu görüyor "dedi.



Gürer: “Niğde Cumhuriyet Başsavcısı iken 22.12.2016 tarihinde Ulusal ve yerel basına yaptığı açıklama da Seyfullah Öselmiş: “15 Nisan 2015 tarihinde toplam 24.300.000,00 TL bedelle ihalesi yapılan ve yapımına 13 Temmuz 2015 tarihinde başlanılan Niğde Adliyesi yeni binasının inşaatı halen devam etmektedir. İnşaat projesine göre toplam inşaat alanı 13.775,52 m2 büyüklüğünde olup, yeni adliye binası 9.760 m2 kapalı alanda faaliyet gösterecektir. Toplamda 4 kattan oluşan binanın hâlihazırda 3. katına beton dökme işlemi gerçekleştirilmekte olup, inşaat hızla devam etmektedir. Yüklenici firma ile yapılan sözleşme uyarınca Niğde Adliyesi yeni binasının teslim tarihi 30 Haziran 2017 olarak belirlenmiştir demişti. AKP Milletvekilleri de benzer açıklamalar yapmıştı. Ancak bina hala tamamlanmadı” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim