CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Beyağıl, Porsuk, Darboğaz, Emirler, Kılan köylerinde sorunların çözülmesini İstedi. Bölgede köy yollarının bozuk olduğunu özellikle köy içlerinin bakımsız yollarına bir an önce çözüm üretilmesini isteyen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  Bolkarların eteklerinde yer alan ve yaylacıların yaz aylarında akın ettiği köylerde çöplerin zamanında alınmamasının sorun yarattığını köy halklarının sürekli dile getirdiğini belirtti.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer giderek yerinde tespit ettiği sorunların çözülmesinin çok zor olmadığını, önemli olanın bu konuda düzenli bir uygulama sürecinin yaratılmasının gerektiğini ifade etti. Gürer şöyle dedi:

“Niğde ilimizin Ulukışla İlçesinde Beyağıl, Porsuk, Darboğaz, Emirler, Kılan köylerinden yazın önemli göç almaktadır. Darboğaz belediye iken köye dönüştürüldü. Kılan Belediye iken köye dönüştürüldü. Bölgede yerleşmelerin yaz aylarında 15 bine yaklaşan bir nüfus yoğunluğu oluşuyor. Kışın ise yaylacılar gitmesi ile nüfus düşmesi meydana geliyor. Yaz aylarında nüfusa göre yollara bakım, çöplerin her gün alınması gerekiyor. Muhtarlarla yaptığım görüşmede bölgeye verilen çöp toplama araç sayısı iki, tüm bölgede doğal olarak çöp toplamalarda sarkmalar meydana geliyor. Böylece sağlık sorunlarının oluşmasına neden olacak yığılmalar ya da koku ile köy halkı şikâyetçi oluyor. Durumun özellikle İl Özel idare tarafından bir an önce ele alınıp köy içi yolların yapılması çöplerin düzenli alınması sağlanmalıdır” dedi.



 
Editör: TE Bilişim